Sveučilište u Zagrebu
Vojni studijski programi
   
Izbornik predmeta
Engleski jezik II
Šifra: 129215
ECTS: 2.0
Nositelji: doc. dr. sc. Snježana Veselica Majhut
pred. dr. sc. Tea Glavaš
Izvođači: dr. sc. Tea Glavaš - Seminar
Milena Prošić, prof. - Seminar
Prijava ispita: Studomat
Engleski jezik:

0,0,0

Nastavnik nije u mogućnosti ponuditi nastavu na engleskom jeziku.
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Predavanja 15
Seminar 15
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Ciljevi predmeta: razvijanje osnovnih jezičnih kompetencija (čitanja, pisanja, slušanja i govora), usvajanje i proširivanje općeg i stručnog rječnika te razvijanje interkulturne kompetencije kako bi se studenti osposobili za uspješno izvršavanje profesionalnih zadaća u međunarodnom okruženju. Fokus je stavljen na uporabu glagolskih oblika (modalni glagoli, glagolska vremena u zavisnim rečenicama) u govoru i pisanju. Studenti će također upoznati leksičke i gramatičke značajke po kojima se razlikuju formalni i neformalni stil te strategije uređivanja i ispravljanja pisanih tekstova.
Literatura:
  1. Klotz, B. (et al) (1999): Tactical English for Land Forces in Peace Support Opreations, Vilnius: UAB Laureta.
  2. Mellor-Clark, S.; Baker de Altamirano, Y. (2004): Campaign 2, Oxford: Macmillan Education (Student's Book + Workbook)
  3. Murphy, R. (2012): A self-study reference and practice book for intermediate learners of English, Fourth edition, Cambridge University Press
  4. READER with exercises (u pripremi)
Preduvjeti za:
Upis predmeta :
Odslušan : Engleski jezik I
2. semestar
Obavezni predmet - Redovni studij - Vojno inženjerstvo
Obavezni predmet - Redovni studij - Vojno vođenje i upravljanje
Termini konzultacija:

Dragi studenti,

zbog trenutne zdravstvene situacije u Središtu za strane jezike neće se provoditi planirana dopunska nastava iz engleskoga jezika. Umjesto navedene nastave provodit će se online dopunska nastava za sve studente koji su se prijavili za nastavu u Središtu. Dopunska nastava je prvenstveno osmišljena za one studente koji nailaze na poteškoće prilikom usvajanja osnovnih gramatičkih struktura engleskoga jezika. Nastava će se odvijati preko Google učionice. Pristupni kod za učionicu dopunske nastave je: kridjet.

Za pristup učionici studenti trebaju imati otvoren Google račun. Aplikaciju za Google učionicu također je moguće skinuti na mobilni telefon što uvelike olakšava komunikaciju i rad u učionici.

Mole se studenti koji su se prijavili za dopunsku nastavu (a obavezno ponavljači) da se čim prije prijave u učionicu kako bi mogli započeti s radom.

Srdačan pozdrav,

Tea Glavaš

Tea Glavaš
Objavljeno: 17. 3. 2020. u 16:52
Tea Glavaš
Popis obavijesti