Sveučilište u Zagrebu
Vojni studijski programi
Upiši se

Vojni studiji Vojno inženjerstvo (VI) i Vojno vođenje i upravljanje (VViU) su preddiplomski sveučilišni studiji, ciljano namijenjeni za obrazovanje budućih časnika Oružanih snaga RH (OSRH). Razvijeni su u suradnji OSRH i Sveučilišta u Zagrebu, a njihova je atraktivnost u tome što prvostupnike po završetku ovih studija čeka siguran posao u postrojbama OSRH, na mjestima prvih časničkih dužnosti.

I još jedan važan razlog za prijavu i uspješno studiranje: studenti-kadeti imaju podmirene cjelokupne troškove studiranja: smještaj, prehranu, literaturu, sportsku opremu, gradski prijevoz i još k tome mjesečnu stipendiju.


   

Prijave studijskih programa za upis u ak.god. 2017./2018., kao i prijave ispita Državne mature u okviru jesenskog upisnog roka započele su od 20. srpnja 2017. na mrežnoj stranici Središnjeg prijavnog ureda www.postani-student.hr . Kandidati zainteresirani za upis studija Vojno inženjerstvo mogu prijaviti ovaj studij korištenjem ove službene stranice SPU. Rok za prijavu ispita Državne mature je 31. srpanj 2017. do 12:00, a rok za prijavu studijskog programa je 11. kolovoza 2017. godine. Trenutačni broj raspoloživih upisnih mjesta do popunjenja upisne kvote ovog studija iznosi 11 mjesta za kandidate državljane RH. Upisna kvota za studij Vojno vođenje i upravljanje već je popunjena u okviru ljetnog upisnog roka.

Osim prijave studijskih programa svi kandidati trebaju se obavezno prijaviti i na Natječaj za prijem u kadetsku službu u skladu s ranijom obavijesti

 

 

Jasna Hižar Škrlec
Objavljeno: 21. 7. 2017. u 10:40
Jasna Hižar Škrlec
Popis obavijesti
 
 
Kontakt

Sveučilište u Zagrebu
Vojni studiji

Trg Republike Hrvatske 14, 
HR-10000 Zagreb

Email: vojni@unizg.hr

 

Hrvatsko vojno učilište
"Dr. Franjo Tuđman"

Ilica 256b
10 000 Zagreb
Tel: 01/3786 666
Email: info.hvu@morh.hr
http://www.morh.hr
http://hvu.morh.hr

 

Ostali vojni studiji:
Aeronautika - modul vojni pilot
Fakultet prometnih znanosti,
Borongajska cesta 83A, Zagreb

 


 
Novosti - Ministarstvo obrane RH