Sveučilište u Zagrebu
Vojni studijski programi
   
Izbornik predmeta
Međunarodna i EU sigurnost
Šifra: 129985
ECTS: 5.0
Nositelji: doc. dr. sc. Robert Barić
Izvođači: doc. dr. sc. Robert Barić - Seminar
dr. sc. Marinko Lozančić - Seminar
doc. dr. sc. Irena Petrijevčanin Vuksanović - Seminar
doc. dr. sc. Boško Picula - Seminar

doc. dr. sc. Irena Petrijevčanin Vuksanović - Predavanja
doc. dr. sc. Boško Picula - Predavanja
Prijava ispita: Studomat
Engleski jezik:

0,0,0

Nastavnik nije u mogućnosti ponuditi nastavu na engleskom jeziku.
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Predavanja 30
Seminar 30
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Cilj kolegija je proučavanje međunarodne i europske sigurnosti u suvremenom svijetu. Novi akteri na svjetskoj i na regionalnim razinama u svojem djelovanju u prvi plan ne stavljaju silu kao određujući čimbenik međusobnog komuniciranja što međunarodnu i europsku sigurnost stavlja pred nove izazove, a međunarodne organizacije pred nove misije.
Literatura:
  1. Kolodziej, A. E., Sigurnost i međunarodni odnosi, Politička kultura i Centar za međunarodne i sigurnosne studije Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, Zagreb, 2011.
  2. Tatalović, S., (ur.) Energetska sigurnost i kritična infrastruktura, Politička kultura, Zagreb, 2008
7. semestar
Obavezni predmet - Redovni smjer - Pješaštvo
Termini konzultacija:
Obavijesti

Poštovane kolegice i kolege,

u studomat su unesene ocjene koje su navedene u porethodnoj obavijesti, osim u par slučajeva. U slučaju kadeta koji su položili ispit a nisu prijavili ispitni rok nije moguće upisati ocjenu u studomat, te Vas molim da što prije prijavite drugi ispitni rok. Preostali kadet koji iz opravdanh razloga nije izašao na ispit u petak također treba prijaviti drugi ispitni rok.

 

S poštovanjem,

Robert Barić

Robert Barić
Objavljeno: 4. 2. 2022. u 13:25
Robert Barić

Poštovane kolegice i kolege,

nakon ispita održanog u srijedu 2. veljače (kome su pristupile tri kadetkinje) stavljen je novi prijedlog konačnih ocjena. Ukoliko nema primjedbi, sutra ću iste unjeti u studomat. Ako netko želi odgovarati za veću ocjenu, neka mi se javi email porukom do sutra u 10 sati. Usmeni će se provesti u drugom ispitnom roku, kada bi na ispit trebao izaći i preostali kadet koji nije polagao kolokvije.

S poštovanjem,

Robert Barić

Robert Barić
Objavljeno: 3. 2. 2022. u 17:51
Robert Barić

Poštovane kolegice i kolege,

malo ranije sam zabunom stavio radne prijedloge ocjena koje smo usuglasili kolega Picula i ja, a ne konačnu listu, te to sada ispravljam. Upravo je stavljen konačni prijedlog ocjena. Ispričavam se zbog ove konfuzije.


S poštovanjem,

Robert Barić

Robert Barić
Objavljeno: 31. 1. 2022. u 15:08
Robert Barić

Poštovane kolegice i kolege,

na intranet je postavljen prijedlog završne ocjene iz predmeta za sve koji su ispunili uvjete. Za svakog kadeta ocjena je određena na temelju oba kolokvija, a kolega Picula i ja smo se preko vikenda konzultirali i u prijedlog ocjene uzeli i kvalitetu Vaših seminara i prezentacija.

Ukoliko nemate primjedbi i slažete se sa ocjenom, ne morate se javljati elektronskom poštom. Ako želite odgovarati za veću ocjenu, javite mi se do sutra do 20 sati.

Ispit će se održati u predviđenom doku (srijeda, 10-12 sati) na HVU. Osim za veću ocjenu na njemu mogu odgovarati i kadeti koji moraju polagati cijeli predmet. Za njih sam pripremio pismeni ispit, u kome će biti dano šest pitanja na koja moraju opširno odgovoriti. Ukoliko ne prođu na pismenom ispitu, naredni ispitni rok odgovarati će usmeno.

Za sve ostale, ocjene ću zaključiti u srijedu poslijepodne i upisati u studomat.

S poštovanjem,

Robert Barić

Robert Barić
Objavljeno: 31. 1. 2022. u 13:45
Robert Barić

Poštovane kolegice i kolege,

na intranet su stavljeni rezultati drugog kolokvija. Nakon konzultacija sa kolegom Piculom u ponjedjeljak ću dati prijelog završne ocjene svima koji su ispunili uvjete. Ukoliko do srijede ne dobijem emailim poruku da netko od Vas želi odgovarati za veću ocjenu, zaključiti ču sve ocjene.

Svi koji nisu položili prvi kolokvij moraju usmeno odgovarati. Pošaljite mi poruku e-mailom kkao bi se dogovorili o terminu ispita (ako je moguće tokom idućeg tjedna). 

S poštovanjem,

Robert Barić

 

Robert Barić
Objavljeno: 27. 1. 2022. u 21:27
Robert Barić

Poštovane kolegice i kolege,

na intranetu se nalaze rezultati prvog kolokvija.

S poštovanjem,

Robert Barić

Robert Barić
Objavljeno: 6. 12. 2021. u 20:53
Robert Barić