Sveučilište u Zagrebu
Vojni studijski programi
   
Izbornik predmeta
Javna uprava
Šifra: 129974
ECTS: 4.0
Nositelji: izv. prof. dr. sc. Vedran Đulabić
Izvođači: izv. prof. dr. sc. Vedran Đulabić - Seminar
izv. prof. dr. sc. Teo Giljević - Seminar
dr. sc. Iva Lopižić - Seminar
doc. dr. sc. Mihovil Škarica - Seminar

izv. prof. dr. sc. Teo Giljević - Predavanja
dr. sc. Iva Lopižić - Predavanja
doc. dr. sc. Mihovil Škarica - Predavanja
Prijava ispita: Studomat
Engleski jezik:

1,0,0

Nastava se odvija na hrvatskom jeziku u svim svojim elementima, a stranim studentima koji su pridruženi mješovitoj grupi nudi se mogućnost savladavanja predmeta pomoću dodatnih izravnih konzultacija s nastavnikom i asistentima na engleskom jeziku. Pri tome, nastavnik stranog studenta upućuje na odgovarajuću literaturu na engleskom jeziku te mu osigurava mogućnost polaganja predmeta na engleskom jeziku.
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Predavanja 30
Seminar 30
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Cilj kolegija je upoznavanje studenata s temeljnim konceptima i tendencijama razvoja javne uprave, njezina mjesta u političkom sustavu, temeljnih funkcija i organizacije, uključujući područje državne uprave, lokalne samouprave te javnih službi.
Literatura:
  1. Upravna znanost. Javna uprava u suvremenom europskom kontekstu.; Koprić, I., Marčetić, G., Musa, A., Đulabić, V., Lalić Novak, G.; Pravni fakultet u Zagrebu; 2014; ISBN: 978-953-270-084-8
6. semestar
Obavezni predmet - Redovni studij - Vojno vođenje i upravljanje
Termini konzultacija:

Za vrijeme trajanja izvanrednih okolnosti i neodržavanja uobičajenih oblika nastave, nastava na kolegiju Javna uprava će se odvijati u skladu sa sljedećim smjernicama:

Predavanja:

Svaki tjedan će se u repozitoriju 'Materijali' objavljivati prezentacije o nastavnoj temi prema redoslijedu nastavnog plana. Prezentacije će sadržavati i analitička pitanja za ponavljanje i pripremu koja mogu pomoći pri savladavanju gradiva. Prezentacije služe kao pomoć pri samostalnom učenju nastavnih cjelina iz udžbenika, a ne kao isključivi izvor ispitnog gradiva i literature.

Seminar:

Utvrđeni redoslijed seminarskih izlaganja neće se mijenjati. Kao i dosada, studenti će pravovremeno putem e-maila dobiti materijale za pripremu seminarskih izlaganja, a isti će materijali biti objavljeni i na ovoj web stranici. Studenti su dužni prezentaciju za izlaganje na vrijeme poslati nastavnicima, nakon čega će one biti objavljene na ovoj web stranici, kako bi bile dostupne svima.

 

Kao i dosada, nastavnici su dostupni putem e-maila, na koje nas možete kontaktirati u vezi svih pitanja, dilema i nejasnoća, bilo u vezi gradiva, bilo u vezi nastavnog režima dok traju ove okolnosti.

 

izv. prof. dr. sc. Vedran Đulabić - vedran.dulabic@pravo.hr

doc. dr. sc. Teo Giljević - teo.giljevic@pravo.hr

doc. dr. sc. Mihovil Škarica - mihovil.skarica@pravo.hr

Mihovil Škarica
Objavljeno: 18. 3. 2020. u 11:31
Uređeno: 18. 3. 2020. u 11:32
Mihovil Škarica
Popis obavijesti