Sveučilište u Zagrebu
Vojni studijski programi
   
Izbornik predmeta
Informatika
Šifra: 129776
ECTS: 5.0
Nositelji: izv. prof. dr. sc. Vedran Podobnik
izv. prof. dr. sc. Tomislav Pribanić
Izvođači: Marija Seder - Predavanja

Jurica Babić - Laboratorijske vježbe
Marija Seder - Laboratorijske vježbe
Prijava ispita: Studomat
Engleski jezik:

1,0,0

Nastava se odvija na hrvatskom jeziku u svim svojim elementima, a stranim studentima koji su pridruženi mješovitoj grupi nudi se mogućnost savladavanja predmeta pomoću dodatnih izravnih konzultacija s nastavnikom i asistentima na engleskom jeziku. Pri tome, nastavnik stranog studenta upućuje na odgovarajuću literaturu na engleskom jeziku te mu osigurava mogućnost polaganja predmeta na engleskom jeziku.
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Laboratorijske vježbe 15
Predavanja 45
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Cilj predmeta je upoznati studente s osnovnim načelima građe računala i izvedbe programske potpore. Studenti će steći temeljna znanja o računalnim mrežama, arhitekturi interneta i pripadajućim protokolima. Razumjet će osnove programskih jezika, dokumentacije i izradbe programa.
Literatura:
  1. Jon Duckett (2011). HTML CSS: Design and Build Web Sites
  2. Robin Nixon (2012). Learning PHP, MySQL, JavaScript, and CSS: A Step-by-Step Guide to Creating Dynamic Websites
1. semestar
Obavezni predmet - Redovni studij - Vojno vođenje i upravljanje
Termini konzultacija:
Obavijesti
Elektronička pošta

Molimo studente da sva pitanja i komentare vezane uz kolegij šalju na adresu:

informatika-vojni@fer.hr

Vedran Podobnik
Objavljeno: 25. 9. 2015. u 19:11
Uređeno: 6. 12. 2016. u 17:42
Vedran Podobnik

Završni ispit će se održati u srijedu, 24.1.2018., 9:00-11:00 u dvoranama 31/58 i 34/58, sukladno objavljenom rasporedu završnih ispita.

Rezultati, objavljeni u Repozitoriju na stranici kolegija, ostvareni na 3 međuispita i 3 laboratorijske vježbe tijekom semestra u zbroju čine ukupne bodove kontinuirane provjere. U istoj datoteci navedena je i ocjena koju su kadeti stekli kroz kontinuiranu provjeru.

Svi kadeti koji žele prihvatiti predloženu ocjenu trebaju doći na ispitni rok Završni ispit te osobno prihvatiti ocjenu. Svi kadeti koji nisu pisali jedan od međuispita ili im zbrojeni bodovi svih 3 međuispita nisu dovoljni za ocjenu dovoljan, mogu u istom terminu (ponovno) pisati međuispite, s tim da oni kadeti koji nisu pisali jedan međuispit pišu taj međuispit, a oni kadeti koji nemaju dovoljno bodova za ocjenu dovoljan ponovno pišu međuispit prema vlastitom odabiru. Također, svi kadeti koji žele povećati predloženu ocjenu mogu odabrati jedan od međuispita koji žele ponovno pisati u terminu Završnog ispita (na taj način mogu povećatizadržati ili smanjiti inicijalno predloženu ocjenu koju su stekli kroz redovnu kontinuiranu provjeru znanja).

Preduvjet za pozitivnu ocjenu je kolokviranje svih laboratorijskih vježbi. Ukoliko kadet nije položio neku od laboratorijskih vježbi to može učiniti u terminu Završnog ispita, što će ujedno biti i posljednja prilika za kolokviranje laboratorijskih vježbi u ovoj akademskoj godini.

Konačno, skrećemo pozornost na informaciju dostpunu na stranicama Vojnih studija (poveznica: https://vojni.unizg.hr/intranet/obavijesti_studentima?@=20tss#news_77544):
"Kadeti koji su predmet položili kroz kontinuiranu provjeru znanja (kolokvije i završni ispit), moraju prijaviti ispit na jednom od redovnih ispitnih rokova kako bi im nastavnik mogao evidentirati ostvarenu ocjenu."

Rezultati nam govore da su svi studenti uspješno položili predmet i to s boljim ocjenama od prošlih generacija. Čestitke svima!

Jurica Babić
Objavljeno: 16. 1. 2018. u 19:14
Jurica Babić

Sukladno objavljenom syllabusu, 3. laboratorijska vježba i Završni ispit održat će se 10.01.2018.

 

Jurica Babić
Objavljeno: 3. 1. 2018. u 12:11
Jurica Babić

Materijali za treću laboratorijsku vježbu dostupni su u repozitoriju (Laboratorijska vježba / 3. laboratorijska vježba).

Dane su upute za alat IMUNES te datoteka s virtualnim strojem unutar kojeg se nalazi alat IMUNES. Datoteka se pokreće pomoću programa VirtualBox.

Preporuka je da za instalaciju i rad u alatu IMUNES konzultirate svoju kopiju udžbenika "Internetski protokoli u primjeni".

VAŽNO:

1. Svi studenti moraju samostalno riješiti zadatak 1 iz radne inačice udžbenika v1.3 “Internetski protokoli u primjeni” PRIJE predavanja 13/12 (pogledati Predavanje 11 (dodatak), slide 9).

2. Svi su studenti dužni instalirati i isprobati IMUNES do predavanja 13/12.

 

Jurica Babić
Objavljeno: 6. 12. 2017. u 11:17
Jurica Babić

U mapi Laboratorijske vježbe nalazi se pomoć za instaliranje visual studia 2013. Pokušajte instalirati što prije. Ako imate problema javite se na mail: marija.seder@fer.hr

Marija Seder
Objavljeno: 23. 11. 2017. u 18:52
Marija Seder