Sveučilište u Zagrebu
Vojni studijski programi
   
Izbornik predmeta
Engleski jezik I
Šifra: 129213
ECTS: 2.0
Nositelji: doc. dr. sc. Snježana Veselica Majhut
pred. dr. sc. Tea Glavaš
Izvođači: dr. sc. Tea Glavaš - Seminar
Milena Prošić, prof. - Seminar
Prijava ispita: Studomat
Engleski jezik:

0,0,0

Nastavnik nije u mogućnosti ponuditi nastavu na engleskom jeziku.
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Predavanja 15
Seminar 15
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Razvijanje osnovnih jezičnih kompetencija (čitanja, pisanja, slušanja i govora), usvajanje i proširivanje općeg i stručnog rječnika te razvijanje interkulturne kompetencije kako bi se studenti osposobili za uspješno izvršavanje profesionalnih zadaća u međunarodnom okruženju. Fokus je stavljen na poznavanje i pravilnu uporabu gramatičkih struktura (uporaba glagolskih vremena i pogodbenih rečenica), usvajanje strategija čitanja duljih tekstova te nadgradnju vještina pisanja (organizacija paragrafa, pisanje narativnog eseja, pisanje izvješća).
Literatura:
  1. Mellor-Clark, S. Baker de Altamirano, Y. (2004): Campaign 2, Oxford: Macmillan Education (Student's Book + Workbook)
  2. Murphy, R. (2012): A self-study reference and practice book for intermediate learners of English, Fourth edition, Cambridge University Press
  3. Reader with exercises (u pripremi)
1. semestar
Obavezni predmet - Redovni studij - Vojno inženjerstvo
Obavezni predmet - Redovni studij - Vojno vođenje i upravljanje
Termini konzultacija:

"Dragi studenti,

u repozitoriju se nalazi tablica s rezultatima pismenog ispita te bodovima skupljenima tijekom semestra kroz zadaće i usmeno izlaganje. 

Podsjećamo, ocjena nosi ukupno 100 bodova (60-70=2, 71-81=3, 82-91=4, 91-100=5).  Pismeni dio ispita nosi 80 bodova, zadaće 10 bodova (5x2 boda) te usmeno izlaganje također 10 bodova. Na pismenom dijelu ispita potrebno je sakupiti minimalno 48 bodova (60%) da bi se uopće na taj broj bodova zbrajali bodovi iz zadaće i usmenog izlaganja. 

Studenti s ukupnom ocjenom "dobar", "vrlo dobar" i "odličan" kvalificiraju se za usmeni ispit. Ocjenu "dobar" nije potrebno potvrditi na usmenom ispitu. Studenti koji imaju ocjenu "dobar" mogu pristupiti usmenom ispitu ukoliko žele višu ocjenu. U tom slučaju, mole se studenti da svoj dolazak na usmeni ispit potvrde mailom.

Ocjene "vrlo dobar" i "odličan" potvrđuju se na usmenom ispitu. Ukoliko je student dobio ocjenu "vrlo dobar" ili "odličan", a ne želi izići na usmeni ispit, kao završna ocjena iz kolegija upisuje mu se ocjena "dobar". 

Ukoliko student ne zadovolji na usmenom ispitu (dobije ocjenu "nedovoljan"), ponovno pristupa polaganju pismenog ispita. 

Studenti su dužni potvrditi konačnu pozitivnu ocjenu iz kolegija osobno (u vrijeme uvida u ispit) ili pismenim putem na mail: studiji.vojni@gmail.com. Ukoliko student ne potvrdi ocjenu, ocjena mu neće biti upisana (upisat će se "0", tj. "nije pristupio ispitu").

Također, mole se studenti s ocjenom "dobar", "vrlo dobar" i "odličan" koji žele pristupiti usmenom ispitu da potvrde svoj dolazak mailom (studiji.vojni@gmail.com) radi lakše organizacije usmenog ispita. Tablica s rasporedom za usmeni ispit (16.1., 12h) bit će objavljena naknadno nakon što studenti potvrde svoj dolazak na usmeni ispit. Uvid u ispit bit će nakon održanih usmenih ispita (16.1., 14h).

 

Srdačan pozdrav, 

Tea Glavaš

Tea Glavaš
Objavljeno: 14. 1. 2020. u 11:38
Tea Glavaš
Popis obavijesti