Sveučilište u Zagrebu
Vojni studijski programi
   
Izbornik predmeta
Diferencijalni i integralni račun II
Šifra: 141685
ECTS: 8.0
Nositelji: izv. prof. dr. sc. Mario Bukal
Izvođači: dr. sc. Kristijan Kilassa Kvaternik - Auditorne vježbe
dr. sc. Stjepan Šebek - Auditorne vježbe
Prijava ispita: Studomat
Engleski jezik:

0,0,0

Nastavnik nije u mogućnosti ponuditi nastavu na engleskom jeziku.
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Auditorne vježbe 45
Predavanja 60
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Usvajanje znanja i upoznavanje s primjenama matematičke analize funkcija više varijabli i vektorskih funkcija, diferencijalnih jednadžbi i Laplaceove transformacije. Naglasak na predavanjima je na temeljnim pojmovima i modelnim zadacima. Primjene su iz inženjerske i vojne prakse. Na auditornim vježbama prolazi se kroz veći broj zadataka. Osnovni cilj predmeta je osposobiti studente za korištenje osnovnih matematičkih alata više matematike, za snalaženje u matematičkoj literaturi i naučiti ih kritičkom i logičkom razmišljanju.
Literatura:
  1. M. Pašić: Matematika 2, MERKUR ABD 2006.
  2. Aglić, Brnetić, Ćepulić, Marangunić, Pašić, Žubrinić, Županović: Matematika 2, Element 2013.
  3. N. Elezović: Diferencijalne jednadžbe, Element, 2006.
  4. N. Elezović: Fourierov red i integral i Laplaceova transformacija, Element 2007.
2. semestar
Obavezni predmet - Redovni studij - Vojno inženjerstvo
Termini konzultacija:

Dragi kadeti,

završni ispit iz DIR 2 piše se 2. 6. 2020. Vama će na raspolaganju biti dvije opcije:

Opcija A: pisanje završnog ispita koji uključuje samo gradivo drugog ciklusa, preciznije od naslova 4.4 Ekstremi funkcija dviju varijabli. Taj ispit nosi maksimalno 50 bodova od kojih je 10 bodova iz KPZ-a. Kadeti koji se odluče za ovu opciju imati će još priliku pisati i odgođeni međuispit (gradivo prvog ciklusa, 40 bodova), a termin će biti naknadno utvrđen (negdje za vrijeme rokova).

Opcija B: pisanje završnog ispita koji uključuje kompletno gradivo. Taj ispit nosi maksimalno 90 bodova od kojih je 10 bodova iz KPZ-a. Ostvarenom broju bodova na ispitu pridodaju se bodovi KPZ-a iz prvog ciklusa i na temelju tih bodova formira se ocjena prema poznatim pragovima (dokument Informacije o kolegiju). Za polaganje ispita potrebno je ukupno barem 45 bodova. Kadeti koji odaberu ovu opciju, ali ne uspiju položiti ispit imati će priliku ponovno pisati pod istim uvjetima završni ispit s kompletnim gradivom u terminu u kojem će se pisati odgođeni međuispit.

Kadeti koji se odluče za Opciju B trebaju se javiti osobno mailom na adresu mbukal.dir2@gmail.com do srijede 27. 5. do kraja dana. Da bi Opcija B bila moguća, treba ju odabrati barem 5 kadeta. Za sve kadete koji se ne jave za Opciju B, podrazumijeva se da su se odlučili za Opciju A.

Promjena opcije nakon 2. 6. neće biti moguća. To znači npr. da oni koji se odluče za opciju B, ako ne polože ispit, ne mogu nakon toga pisati odgođeni međuispit iz opcije A, nego mogu samo ponoviti pisanje opcije B u tom terminu.

Za sva pitanja i eventualne nejasnoće javite se mailom.

 

Mario Bukal
Objavljeno: 20. 5. 2020. u 09:27
Mario Bukal
Popis obavijesti