Sveučilište u Zagrebu
Vojni studijski programi
Upiši se

Vojni studiji Vojno inženjerstvo (VI) i Vojno vođenje i upravljanje (VViU) su preddiplomski sveučilišni studiji, ciljano namijenjeni za obrazovanje budućih časnika Oružanih snaga RH (OSRH). Razvijeni su u suradnji OSRH i Sveučilišta u Zagrebu, a njihova je atraktivnost u tome što prvostupnike po završetku ovih studija čeka siguran posao u postrojbama OSRH, na mjestima prvih časničkih dužnosti.

I još jedan važan razlog za prijavu i uspješno studiranje: studenti-kadeti imaju podmirene cjelokupne troškove studiranja: smještaj, prehranu, literaturu, sportsku opremu, gradski prijevoz i još k tome mjesečnu stipendiju.


   
Hrvatski kadeti najbolji strani...
Kadeti vojnih studijskih programa na Hrvatskom vojnom učilištu "Dr. Franjo Tuđman", kadet nadnarednik Nikola Prgomet i kadet narednik Mateo Milaković, koji su u Latviji  od 21. 10. 2023. do 4. 11. 2023. sudjelovali u sklopu Emilyo inicijative - odnosno tzv. vojnoga Erasmusa - na Zajedničkom modulu o urbanom ratovanju (Fighting in Built Up Area Common Module), ocijenjeni su najboljim stranim polaznicima modula.
 


Emilyo inicijativa program je međunarodne razmjene kadeta i mladih časnika osmišljen po uzoru na EU-ov civilni program razmjene studenata Erasmus. Kroz Emilyo aktivnosti kadetima i mladim časnicima pruža se mogućnost odlaska na strane vojne akademije s ciljem profesionalnog usavršavanja, obuke i razmjene iskustava s polaznicima iz različitih zemalja. Tako su na aktivnosti o urbanom ratovanju u Latviji sudjelovali kadeti iz 8 zemalja - Češke Republike, Gruzije, Hrvatske, Latvije, Norveške, Poljske, Rumunjske i Ukrajine. Polaznici modula imali su prigodu obučavati se u provođenju taktičkih aktivnosti u urbanom okružju, osnovama bliske borbe (Close Quarter Battle), tehnikama nasilnog upada u prostorije kroz otvore na zgradi te bojevom gađanju u uvjetima bliske borbe.

Čestitamo našim kadetima na postignutom uspjehu!

Jasna Hižar Škrlec
Objavljeno: 15. 12. 2023. u 08:30
Jasna Hižar Škrlec
Popis obavijesti
 
 
Kontakt

Sveučilište u Zagrebu
Vojni studiji

Trg Republike Hrvatske 14, 
HR-10000 Zagreb

Email: vojni@unizg.hr

 

Hrvatsko vojno učilište
"Dr. Franjo Tuđman"

Ilica 256b
10 000 Zagreb
Tel: 01/3786 666
Email: kadet@unizg.hr
http://www.morh.hr

HVU - Hrvatsko vojno učilište

 

 

Ostali vojni studiji:
Aeronautika - modul vojni pilot
Fakultet prometnih znanosti,
Borongajska cesta 83A, Zagreb

Vojno pomorstvo
Sveučilište u Splitu,
Poljička cesta 35, 21000 Split


 
MORH