Sveučilište u Zagrebu
Vojni studijski programi
Upiši se

Vojni studiji Vojno inženjerstvo (VI) i Vojno vođenje i upravljanje (VViU) su preddiplomski sveučilišni studiji, ciljano namijenjeni za obrazovanje budućih časnika Oružanih snaga RH (OSRH). Razvijeni su u suradnji OSRH i Sveučilišta u Zagrebu, a njihova je atraktivnost u tome što prvostupnike po završetku ovih studija čeka siguran posao u postrojbama OSRH, na mjestima prvih časničkih dužnosti.

I još jedan važan razlog za prijavu i uspješno studiranje: studenti-kadeti imaju podmirene cjelokupne troškove studiranja: smještaj, prehranu, literaturu, sportsku opremu, gradski prijevoz i još k tome mjesečnu stipendiju.


   
Boravak predavačica engleskoga jezika...

U sklopu akademske mobilnosti nastavnog i nenastavnog osoblja kroz program Erasmus+ predavačice engleskoga jezika na prijediplomskim sveučilišnim studijima Vojnog inženjerstva i Vojnog vođenja i upravljanja, dr. sc. Tea Glavaš i mr. sc. Maja Ivanović, boravile su na Vojnoj akademiji i Sveučilišnom centru za obranu u Zaragozi, Kraljevina Španjolska, od 6. do 11. studenoga 2023. 

Jedan od ciljeva mobilnosti bilo je dijeljenje iskustva i znanja s drugim predavačima i profesorima engleskog jezika vezanih za specifičnosti podučavanja engleskoga kao jezika struke te razmjena znanja i najboljih praksi u razvoju i izradi nastavnih materijala za podučavanje vojne terminologije. Nadalje, svrha posjeta Vojnoj akademiji u Zaragozi bila je i  povezivanje predavača i profesora engleskoga jezika unutar vojnoga sustava kako bi se stvorili preduvjeti za buduću suradnju s ciljem osposobljavanja profesora engleskoga jezika za provedbu nastave u vojnom kontekstu.

U sklopu posjeta predavačice engleskoga jezika imale su priliku predstaviti studiranje na  prijediplomskim i diplomskim vojnim sveučilišnim studijima na Hrvatskom vojnom učilištu „Dr. Franjo Tuđman“. Osim toga, razgovaralo se s voditeljem Odsjeka za engleski jezik na Sveučilišnom centru za obranu, brg dr. sc. Antoniom Martínez de Bañosom Carillom, te s brg Rafaelom Jiménez Sánchezom o zajedničkoj suradnji te o sudjelovanju španjolskih kadeta u planiranome međunarodnome kolegiju „Interkulturna komunikacija“ 2024. godine u sklopu Europske inicijative za razmjenu mladih časnika inspiriranoj Erasmusom (tzv. Emilyo inicijativa). 

Profesorice i profesori engleskoga jezika s Vojne akademije, dr. sc. Cristina Saiz Enfedaque,  

Maria Mar Mendez Mateo, bjn Javier Alonso Del Caño te voditelj Odsjeka za engleski jezik pk Andres Ignacio Gonzalez-Herrero Perez kao i dekan Akademije brg José Gonzálvez Vallés također su srdačno primili dr. sc. Glavaš i mr. sc. Ivanović te se svi nadaju uspješnom nastavku suradnje.   

dr. sc. Tea Glavaš

mr. sc. Maja Ivanović

Jasna Hižar Škrlec
Objavljeno: 29. 11. 2023. u 11:50
Jasna Hižar Škrlec
Popis obavijesti
 
 
Kontakt

Sveučilište u Zagrebu
Vojni studiji

Trg Republike Hrvatske 14, 
HR-10000 Zagreb

Email: vojni@unizg.hr

 

Hrvatsko vojno učilište
"Dr. Franjo Tuđman"

Ilica 256b
10 000 Zagreb
Tel: 01/3786 666
Email: kadet@unizg.hr
http://www.morh.hr

HVU - Hrvatsko vojno učilište

 

 

Ostali vojni studiji:
Aeronautika - modul vojni pilot
Fakultet prometnih znanosti,
Borongajska cesta 83A, Zagreb

Vojno pomorstvo
Sveučilište u Splitu,
Poljička cesta 35, 21000 Split


 
MORH