Sveučilište u Zagrebu
Vojni studijski programi
Upiši se

Vojni studiji Vojno inženjerstvo (VI) i Vojno vođenje i upravljanje (VViU) su preddiplomski sveučilišni studiji, ciljano namijenjeni za obrazovanje budućih časnika Oružanih snaga RH (OSRH). Razvijeni su u suradnji OSRH i Sveučilišta u Zagrebu, a njihova je atraktivnost u tome što prvostupnike po završetku ovih studija čeka siguran posao u postrojbama OSRH, na mjestima prvih časničkih dužnosti.

I još jedan važan razlog za prijavu i uspješno studiranje: studenti-kadeti imaju podmirene cjelokupne troškove studiranja: smještaj, prehranu, literaturu, sportsku opremu, gradski prijevoz i još k tome mjesečnu stipendiju.


   

 

Konačna rang-lista za upis na studijske programe bit će objavljena 19. srpnja 2023. godine na poveznici www.postani-student.hr.

Pristupnici koji kroz NISpVU (www.postani-student.hr) ostvare pravo upisa na studij Vojno inženjerstvo i Vojno vođenje i upravljanje trebaju osobno dovršiti upisni postupak prema sljedećem rasporedu: 

 

 

Vojno vođenje i upravljanje: 20. srpnja 2023. u Referadi na Hrvatskom vojnom učilištu "Dr. Franjo Tuđman", Ilica 256b, 10 000 Zagreb prema sljedećem rasporedu:

  • 08,30 sati (pristupnici od 1. do 20. mjesta na upisnoj rang-listi)
  • 12,00 sati (pristupnici od 21. do 40. mjesta na upisnoj rang-listi)

Vojno inženjerstvo: 21. srpnja 2023. u Referadi na Hrvatskom vojnom učilištu "Dr. Franjo Tuđman", Ilica 256b, 10 000 Zagreb, prema sljedećem rasporedu:

  • 8,30 sati (svi pristupnici s pravom upisa i upisnim brojem)

 

  • VAŽNO!!! Pristupnici trebaju prilikom upisa znati UPISNI BROJ koji im je dodijeljen kroz NISpVU.

Za upis je potrebno priložiti sljedeće dokumente:

  • rodni list* (neovjerena preslika uz obvezu davanja originala na uvid) 
  • domovnicu* (neovjerena preslika uz obvezu davanja originala na uvid)
  • potvrdu o prebivalištu ili presliku važeće osobne iskaznice 
  • jednu fotografiju
  • svjedodžbu/potvrdu o položenim ispitima državne mature (predat će se naknadno ako u trenutku upisa nije raspoloživo)
  • popunjene upisne obrasce (matični list, upitnik za 21. naraštaj) koji se mogu preuzeti na www.vojni.unizg.hr (matični list_vojni, upitnik za 21. naraštaj), odnosno preko sljedeće poveznice https://vojni.unizg.hr/obrasci_za_upis

Sa svim pitanjima u vezi s popunjavanjem matičnog lista možete se obratiti na adresu: kadet@unizg.hr , a u vezi s upitnikom za 21. naraštaj natporučniku Martinu Novakoviću na broj mobitela: 098 9194065.

* Dokumenti mogu biti stariji od šest mjeseci i preuzeti iz sustava eGrađani.

Pristupnici će prilikom upisa potpisati Ugovor o kadetskoj službi s Ministarstvom obrane RH i Ugovor o redovitom studiranju sa Sveučilištem u Zagrebu te preuzimaju službeni poziv na pripremni kamp.

Pristupnici koji su već studirali na prijediplomskom studiju na javnom visokom učilištu u RH prilikom upisa trebaju predati svjedodžbu i/ili potvrdu o položenim ispitima državne mature te potvrdu izdanu od strane visokog učilišta na kojem su prethodno studirali s naznakom razine studija, propisanog trajanja studija, godine prvog upisa na studij te datumom ispisa sa studija (ISPISNICA). 

Prilikom upisa pristupnici će biti fotografirani za potrebe izrade studentske iskaznice, pa molimo da obrate pažnju na urednost i prigodnu odjeću.

Za sva dodatna pitanja pristupnici se mogu obratiti:
pk Jasni Hižar Škrlec, voditeljici Referade (jasna.hizar@morh.hr; 01 3784113) 

 

VAŽNO!

Mole se svi pristupnici da dođu na početak satnice koja je navedena u rasporedu dolazaka (ulaz - prijavnica s Ilice - Ilica 256b) i da sa sobom ponesu identifikacijski dokument, svu dokumentaciju za upis, uključujući popunjene upitnike!

Jasna Hižar Škrlec
Objavljeno: 11. 7. 2023. u 11:12
Uređeno: 12. 7. 2023. u 08:04
Jasna Hižar Škrlec
Popis obavijesti
 
 
Kontakt

Sveučilište u Zagrebu
Vojni studiji

Trg Republike Hrvatske 14, 
HR-10000 Zagreb

Email: vojni@unizg.hr

 

Hrvatsko vojno učilište
"Dr. Franjo Tuđman"

Ilica 256b
10 000 Zagreb
Tel: 01/3786 666
Email: kadet@unizg.hr
http://www.morh.hr

HVU - Hrvatsko vojno učilište

 

 

Ostali vojni studiji:
Aeronautika - modul vojni pilot
Fakultet prometnih znanosti,
Borongajska cesta 83A, Zagreb

Vojno pomorstvo
Sveučilište u Splitu,
Poljička cesta 35, 21000 Split


 
MORH