Sveučilište u Zagrebu
Vojni studijski programi
Upiši se

Vojni studiji Vojno inženjerstvo (VI) i Vojno vođenje i upravljanje (VViU) su preddiplomski sveučilišni studiji, ciljano namijenjeni za obrazovanje budućih časnika Oružanih snaga RH (OSRH). Razvijeni su u suradnji OSRH i Sveučilišta u Zagrebu, a njihova je atraktivnost u tome što prvostupnike po završetku ovih studija čeka siguran posao u postrojbama OSRH, na mjestima prvih časničkih dužnosti.

I još jedan važan razlog za prijavu i uspješno studiranje: studenti-kadeti imaju podmirene cjelokupne troškove studiranja: smještaj, prehranu, literaturu, sportsku opremu, gradski prijevoz i još k tome mjesečnu stipendiju.


   
4. memorijalni nogometni turnir Filip...

Na HVU "Dr. Franjo Tuđman" u razdoblju od 18. do 23. svibnja 2023. održan je 4. memorijalni nogometni turnir Filip Trzun. Ovime se nastavlja tradicija druženja kadeta, ali i odavanja počasti stradalome kolegi kadetu OSRH. Kako je istaknuto, Filip je prvenstveno simbol ljubavi prema hrvatskoj odori i pozivu časnika i savršeno opisuje sve naše kadete, koji iz ljubavi prema domovini odabiru zahtjevan kadetski život i kasnije životni poziv časnika, sa svim njegovim dobrim i zahtjevnim stranama.

Turnir je bio najveći do sada i sudjelovalo je čak 12 ekipa iz Kadetske bojne. Pobjedu je uvjerljivo odnijela 4. kadetska satnija (3. godina smjera Vojno inženjerstvo) na krilima sjajnog Vedrana Bradića koji je proglašen najboljim igračem turnira, a pratili su ga i Josip Čalušić kao najbolji strijelac turnira sa 7 postignutih pogodaka, Gabrijel Matanović koji je proglašen najboljim golmanom turnira te ostatak ekipe. Drugo mjesto osvojila je 1. kadetska satnija (4. godina smjera Vojno inženjerstvo), dok je treća bila ekipa 2. kadetska satnije (1. godina smjera Vojno inženjerstvo). Turnir je otvorio otac stradalog Filipa, brigadir Zvonko Trzun. Turnir su organizirali knn Marko Pedić, kd Vedran Bradić i kd Vjekoslav Vrkić. Svi kadeti dali su svoj doprinos, od sudjelovanja u organizaciji pa do vatrenog navijanja za svoje ekipe. Pehare su kapetanima prve tri ekipe te najboljim pojedincima uručili Filipov otac i brat Dominik.

Čestitamo organizatorima, pobjednicima i svim sudionicima natjecanja!

Jasna Hižar Škrlec
Objavljeno: 25. 5. 2023. u 12:15
Jasna Hižar Škrlec
Popis obavijesti
 
 
Kontakt

Sveučilište u Zagrebu
Vojni studiji

Trg Republike Hrvatske 14, 
HR-10000 Zagreb

Email: vojni@unizg.hr

 

Hrvatsko vojno učilište
"Dr. Franjo Tuđman"

Ilica 256b
10 000 Zagreb
Tel: 01/3786 666
Email: kadet@unizg.hr
http://www.morh.hr

HVU - Hrvatsko vojno učilište

 

 

Ostali vojni studiji:
Aeronautika - modul vojni pilot
Fakultet prometnih znanosti,
Borongajska cesta 83A, Zagreb

Vojno pomorstvo
Sveučilište u Splitu,
Poljička cesta 35, 21000 Split


 
MORH