Sveučilište u Zagrebu
Vojni studijski programi
Upiši se

Vojni studiji Vojno inženjerstvo (VI) i Vojno vođenje i upravljanje (VViU) su preddiplomski sveučilišni studiji, ciljano namijenjeni za obrazovanje budućih časnika Oružanih snaga RH (OSRH). Razvijeni su u suradnji OSRH i Sveučilišta u Zagrebu, a njihova je atraktivnost u tome što prvostupnike po završetku ovih studija čeka siguran posao u postrojbama OSRH, na mjestima prvih časničkih dužnosti.

I još jedan važan razlog za prijavu i uspješno studiranje: studenti-kadeti imaju podmirene cjelokupne troškove studiranja: smještaj, prehranu, literaturu, sportsku opremu, gradski prijevoz i još k tome mjesečnu stipendiju.


   
Izaslanstvu HVU "Dr. Franjo...

Od 24. do 26. siječnja 2023. izaslanstvo Hrvatskog vojnog učilišta "Dr. Franjo Tuđman" koje su predstavljali dekan brg doc. dr. sc. Andrija KOZINA i prodekan brigadir dr. sc. Jugoslav JOZIĆ boravilo je u posjetu poljskoj  Akademiji KoV (AWL).

Cilj posjeta bio je upoznavanje sa sustavom školovanja kadeta KoV-a poljskih Oružanih snaga. Razgovori s prorektoricom za studentska pitanja dr. sc. Anetom Kazaneckom i dekanom Fakulteta za sigurnosne studije umirovljenim brigadirom dr. sc. Wojciechom Horyńem, bili su usmjereni na buduću suradnju u područjima razmjene vojnih studenata i nastavnika tijekom međunarodnog semestra organiziranog u okviru ERASMUS+ programa, mogućnosti organiziranja zajedničke praktične vojne obuke kao i suradnje u provođenju zajedničkih znanstveno-istraživačkih projekata.

Izaslanstvo je imalo priliku upoznati se sa sustavom obrazovanja, kao i primarnim zadaćama te poviješću i tradicijom  AWL. Izaslanstvo je imalo priliku vidjeti infrastrukturu za provedbu nastave i obuku u Wrocławu, kao i AWL Obučni centar "Wysoki Kamień" u Szklarskoj Porębi, gdje se povremeno organiziraju međunarodni tečajevi vođenja, na kojima je ponuđeno sudjelovanje  hrvatskim časnicima, kadetima i instruktorima. Posjet je nastavak prošlogodišnjih kontakata kada je izaslanstvo AWL posjetilo HVU. Obje institucije računaju na daljnji razvoj suradnje.

Jasna Hižar Škrlec
Objavljeno: 20. 2. 2023. u 08:24
Jasna Hižar Škrlec
Popis obavijesti
 
 
Kontakt

Sveučilište u Zagrebu
Vojni studiji

Trg Republike Hrvatske 14, 
HR-10000 Zagreb

Email: vojni@unizg.hr

 

Hrvatsko vojno učilište
"Dr. Franjo Tuđman"

Ilica 256b
10 000 Zagreb
Tel: 01/3786 666
Email: kadet@unizg.hr
http://www.morh.hr

HVU - Hrvatsko vojno učilište

 

 

Ostali vojni studiji:
Aeronautika - modul vojni pilot
Fakultet prometnih znanosti,
Borongajska cesta 83A, Zagreb

Vojno pomorstvo
Sveučilište u Splitu,
Poljička cesta 35, 21000 Split