Sveučilište u Zagrebu
Vojni studijski programi
Upiši se

Vojni studiji Vojno inženjerstvo (VI) i Vojno vođenje i upravljanje (VViU) su preddiplomski sveučilišni studiji, ciljano namijenjeni za obrazovanje budućih časnika Oružanih snaga RH (OSRH). Razvijeni su u suradnji OSRH i Sveučilišta u Zagrebu, a njihova je atraktivnost u tome što prvostupnike po završetku ovih studija čeka siguran posao u postrojbama OSRH, na mjestima prvih časničkih dužnosti.

I još jedan važan razlog za prijavu i uspješno studiranje: studenti-kadeti imaju podmirene cjelokupne troškove studiranja: smještaj, prehranu, literaturu, sportsku opremu, gradski prijevoz i još k tome mjesečnu stipendiju.


   
Posjet studenata FER-a Hrvatskom...

U okviru predmeta Menadžment za inženjere na 4. godini preddiplomskog studija Vojno inženjerstvo i u okviru teme o multidisciplinarnim suradnjama, studenti FER-a posjetili su  9. siječnja 2023. godine HVU i kadetima predstavili vlastita softverska rješenja zasnovana na novim tehnologijama (proširena i virtualna stvarnost, pokretni uređaji i interakcije gestama). Kadeti su studentima FER-a predstavili odabrane projekte nastale u okviru navedenog predmeta, studij vojnog inženjerstva i zanimljivosti kadetskog života. Multidisciplinarne suradnje u suvremenom inženjerstvu sadrže potencijale za razvoj inovativnih proizvoda i usluga te donose brojne koristi i zanimljivosti za sve uključene, što je jučerašnja posjeta i dokazala.

Jasna Hižar Škrlec
Objavljeno: 10. 1. 2023. u 14:27
Jasna Hižar Škrlec
Popis obavijesti
 
 
Kontakt

Sveučilište u Zagrebu
Vojni studiji

Trg Republike Hrvatske 14, 
HR-10000 Zagreb

Email: vojni@unizg.hr

 

Hrvatsko vojno učilište
"Dr. Franjo Tuđman"

Ilica 256b
10 000 Zagreb
Tel: 01/3786 666
Email: kadet@unizg.hr
http://www.morh.hr

HVU - Hrvatsko vojno učilište

 

 

Ostali vojni studiji:
Aeronautika - modul vojni pilot
Fakultet prometnih znanosti,
Borongajska cesta 83A, Zagreb

Vojno pomorstvo
Sveučilište u Splitu,
Poljička cesta 35, 21000 Split


 
MORH
12. 4. 2024. u 09:49