Sveučilište u Zagrebu
Vojni studijski programi
Upiši se

Vojni studiji Vojno inženjerstvo (VI) i Vojno vođenje i upravljanje (VViU) su preddiplomski sveučilišni studiji, ciljano namijenjeni za obrazovanje budućih časnika Oružanih snaga RH (OSRH). Razvijeni su u suradnji OSRH i Sveučilišta u Zagrebu, a njihova je atraktivnost u tome što prvostupnike po završetku ovih studija čeka siguran posao u postrojbama OSRH, na mjestima prvih časničkih dužnosti.

I još jedan važan razlog za prijavu i uspješno studiranje: studenti-kadeti imaju podmirene cjelokupne troškove studiranja: smještaj, prehranu, literaturu, sportsku opremu, gradski prijevoz i još k tome mjesečnu stipendiju.


   
Posjet kadeta Remontnom zavodu...

U okviru predmeta Vojno-stručna praksa Veza, kadeti  4. godine studija Vojno inženjerstvo posjetili su 11. travnja 2022. godine Remontni zavod ZZP-a. Temeljna je zadaća Remontnog zavoda radioničko održavanje i remont borbenih sustava i opreme, koja je najviše zastupljena u kopnenoj vojsci, ali i održavanje svih vrsta naoružanja u Oružanim snagama.

Kadete je primio zapovjednik pukovnik Ivan Leutar sa suradnicima te ih upoznao s najnovijim aktivnostima Remontnog zavoda u provedbi  nadzorno-tehničkih pregleda naoružanja i vojne opreme. U sklopu posjeta kadeti su posjetili radionicu veze, gdje su se upoznali s procedurama održavanja, popravaka i modernizacije, te preinaka i poboljšanja tehničkih svojstava komunikacijsko-informacijskih sustava.

U sklopu obilaska pogona Remontnog zavoda kadeti su upoznali mogućnosti samohodnih haubica PzH 2000, višenamjensko oklopno vozilo na kotačima Patria AMV, te prošli kratku obuku rada na njihovim komunikacijsko-informacijskim sustavima.

Kadete su u nastavni posjet vodili pukovnik doc. dr. sc. Igor Štambuk, voditelj studija Vojno inženjerstvo i satnik dr. sc. Dejan Barešić, suradnik na predmetu.

 

Jasna Hižar Škrlec
Objavljeno: 13. 5. 2022. u 11:42
Jasna Hižar Škrlec
Popis obavijesti
 
 
Kontakt

Sveučilište u Zagrebu
Vojni studiji

Trg Republike Hrvatske 14, 
HR-10000 Zagreb

Email: vojni@unizg.hr

 

Hrvatsko vojno učilište
"Dr. Franjo Tuđman"

Ilica 256b
10 000 Zagreb
Tel: 01/3786 666
Email: info.hvu@morh.hr
http://www.morh.hr

HVU - Hrvatsko vojno učilište

 

 

Ostali vojni studiji:
Aeronautika - modul vojni pilot
Fakultet prometnih znanosti,
Borongajska cesta 83A, Zagreb

Vojno pomorstvo
Sveučilište u Splitu,
Poljička cesta 35, 21000 Split


 
MORH