Sveučilište u Zagrebu
Vojni studijski programi
Upiši se

Vojni studiji Vojno inženjerstvo (VI) i Vojno vođenje i upravljanje (VViU) su preddiplomski sveučilišni studiji, ciljano namijenjeni za obrazovanje budućih časnika Oružanih snaga RH (OSRH). Razvijeni su u suradnji OSRH i Sveučilišta u Zagrebu, a njihova je atraktivnost u tome što prvostupnike po završetku ovih studija čeka siguran posao u postrojbama OSRH, na mjestima prvih časničkih dužnosti.

I još jedan važan razlog za prijavu i uspješno studiranje: studenti-kadeti imaju podmirene cjelokupne troškove studiranja: smještaj, prehranu, literaturu, sportsku opremu, gradski prijevoz i još k tome mjesečnu stipendiju.


   
3. memorijalni nogometni turnir Filip...

Na HVU "Dr. Franjo Tuđman" u razdoblju od 9. do 11. svibnja 2022. održan je 3. memorijalni nogometni turnir Filip Trzun. Sudjelovalo je devet ekipa, od toga osam iz Kadetske bojne i po prvi puta ekipa Temeljne časničke izobrazbe (TČI). Pobjedu je odnijela 2. kadetska satnija (4. godina smjera Vojno vođenje i upravljanje), drugo mjesto osvojila je 4. kadetska satnija (2. godina smjera Vojno inženjerstvo), a treće mjesto ekipa TČI. Na početku turnira pročitano je pozdravno pismo sudionicima turnira koje je napisao otac stradalog Filipa, brigadir dr. sc. Zvonko Trzun. Turnir su organizirali kn Edis Šabanović, kn Marko Pedić, kn Valentina Škrnjug i svi drugi kadeti koji su dali veliki doprinos, od zapisivanja pogodaka, čitanja strijelaca pa do vatrenog navijanja za svoju ekipu. Pehare je kapetanima prve tri ekipe uručio Filipov brat Mateo. Čestitamo pobjednicima i svim sudionicima natjecanja! Slike sa događanja možete pročitati u nastavku obavijesti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jasna Hižar Škrlec
Objavljeno: 13. 5. 2022. u 11:18
Jasna Hižar Škrlec
Popis obavijesti
 
 
Kontakt

Sveučilište u Zagrebu
Vojni studiji

Trg Republike Hrvatske 14, 
HR-10000 Zagreb

Email: vojni@unizg.hr

 

Hrvatsko vojno učilište
"Dr. Franjo Tuđman"

Ilica 256b
10 000 Zagreb
Tel: 01/3786 666
Email: info.hvu@morh.hr
http://www.morh.hr

HVU - Hrvatsko vojno učilište

 

 

Ostali vojni studiji:
Aeronautika - modul vojni pilot
Fakultet prometnih znanosti,
Borongajska cesta 83A, Zagreb

Vojno pomorstvo
Sveučilište u Splitu,
Poljička cesta 35, 21000 Split


 
MORH