Sveučilište u Zagrebu
Vojni studijski programi
Upiši se

Vojni studiji Vojno inženjerstvo (VI) i Vojno vođenje i upravljanje (VViU) su preddiplomski sveučilišni studiji, ciljano namijenjeni za obrazovanje budućih časnika Oružanih snaga RH (OSRH). Razvijeni su u suradnji OSRH i Sveučilišta u Zagrebu, a njihova je atraktivnost u tome što prvostupnike po završetku ovih studija čeka siguran posao u postrojbama OSRH, na mjestima prvih časničkih dužnosti.

I još jedan važan razlog za prijavu i uspješno studiranje: studenti-kadeti imaju podmirene cjelokupne troškove studiranja: smještaj, prehranu, literaturu, sportsku opremu, gradski prijevoz i još k tome mjesečnu stipendiju.


   
Posjet kadeta Hrvatskom ratnom...

U okviru predmeta Vojno-stručna praksa Veza, kadeti 4. godine studija Vojno inženjerstvo posjetili su 29. ožujka 2022. godine Operativno središte HRZ i PZO smješteno u Podvornici te zračnu bazu Pleso.

CRC Podvornica je sastavni dio NATO-ovog sustava obrane zračnog prostora (NATINAMDS) te se bavi izradom prepoznate radarske slike u zračnom prostoru u okviru zone odgovornosti. Kadete je primio zapovjednik pukovnik Tolić sa suradnicima te ih upoznao s najnovijim komunikacijsko-informacijskim procedurama u sustavu nadzora zračnog prostora kao i s mogućnostima komunikacijsko-informacijskih sustava za distribuciju podataka o situaciji u zračnom prostoru MASE i C2 sustava ICC.

U zračnoj bazi Pleso kadeti su obišli eskadrilu 91. Krila gdje su upoznali mogućnosti helikoptera Mi-8 MTV i borbenih zrakoplova MIG-21 te prošli kratku obuku rada na komunikacijsko-navigacijskim sustavima.

Kadete je u nastavni posjet vodio pukovnik doc. dr. sc. Igor Štambuk, voditelj studija Vojno inženjerstvo.

Jasna Hižar Škrlec
Objavljeno: 31. 3. 2022. u 11:24
Jasna Hižar Škrlec
Popis obavijesti
 
 
Kontakt

Sveučilište u Zagrebu
Vojni studiji

Trg Republike Hrvatske 14, 
HR-10000 Zagreb

Email: vojni@unizg.hr

 

Hrvatsko vojno učilište
"Dr. Franjo Tuđman"

Ilica 256b
10 000 Zagreb
Tel: 01/3786 666
Email: info.hvu@morh.hr
http://www.morh.hr

HVU - Hrvatsko vojno učilište

 

 

Ostali vojni studiji:
Aeronautika - modul vojni pilot
Fakultet prometnih znanosti,
Borongajska cesta 83A, Zagreb

Vojno pomorstvo
Sveučilište u Splitu,
Poljička cesta 35, 21000 Split


 
MORH