Sveučilište u Zagrebu
Vojni studijski programi
Upiši se

Vojni studiji Vojno inženjerstvo (VI) i Vojno vođenje i upravljanje (VViU) su preddiplomski sveučilišni studiji, ciljano namijenjeni za obrazovanje budućih časnika Oružanih snaga RH (OSRH). Razvijeni su u suradnji OSRH i Sveučilišta u Zagrebu, a njihova je atraktivnost u tome što prvostupnike po završetku ovih studija čeka siguran posao u postrojbama OSRH, na mjestima prvih časničkih dužnosti.

I još jedan važan razlog za prijavu i uspješno studiranje: studenti-kadeti imaju podmirene cjelokupne troškove studiranja: smještaj, prehranu, literaturu, sportsku opremu, gradski prijevoz i još k tome mjesečnu stipendiju.


   
Simulacijska vježba kadeta diplomskog...

U sklopu diplomskog studijskog programa Vojno vođenje i upravljanje (VViU), 10. siječnja 2022. godine proveden je drugi dio simulacijske vježbe (VViU CMX 22). Prvi dio vježbe  proveden je 13. prosinca 2021. godine. Vježba je izvedena na virtualnom simulacijskom sustavu VBS 2, a u cilju postizanja ishoda učenja iz dvaju predmeta, odnosno Računalnih simulacija i modeliranja te Kriznog upravljanja. Vježba se provodi svake godine i dobar je primjer planiranja nastave i postizanja ishoda učenja iz više predmeta u jednoj simulacijskoj vježbi, kao i primjer kvalitetne suradnje između Dekanata HVU te Simulacijskog središta (SimS), koje se nalazi u sastavu ZOD/HKoV, a u kojem je vježba i provedena.  Kadetkinje i kadeti su prije vježbe u okviru navedenih predmeta proveli sve potrebne pripreme za sudjelovanje u vježbi i pokazali veliki interes za ovakve praktične oblike nastave. Odgovorni za pripremu i provedbu vježbe bili su bjn Vjekoslav Vidović iz Simulacijskog središta i brg Miro Čolić iz Dekanata HVU "Dr. Franjo Tuđman".

Jasna Hižar Škrlec
Objavljeno: 11. 1. 2022. u 12:25
Jasna Hižar Škrlec
Popis obavijesti
 
 
Kontakt

Sveučilište u Zagrebu
Vojni studiji

Trg Republike Hrvatske 14, 
HR-10000 Zagreb

Email: vojni@unizg.hr

 

Hrvatsko vojno učilište
"Dr. Franjo Tuđman"

Ilica 256b
10 000 Zagreb
Tel: 01/3786 666
Email: info.hvu@morh.hr
http://www.morh.hr

HVU - Hrvatsko vojno učilište

 

 

Ostali vojni studiji:
Aeronautika - modul vojni pilot
Fakultet prometnih znanosti,
Borongajska cesta 83A, Zagreb

Vojno pomorstvo
Sveučilište u Splitu,
Poljička cesta 35, 21000 Split


 
MORH