Sveučilište u Zagrebu
Vojni studijski programi
Upiši se

Vojni studiji Vojno inženjerstvo (VI) i Vojno vođenje i upravljanje (VViU) su preddiplomski sveučilišni studiji, ciljano namijenjeni za obrazovanje budućih časnika Oružanih snaga RH (OSRH). Razvijeni su u suradnji OSRH i Sveučilišta u Zagrebu, a njihova je atraktivnost u tome što prvostupnike po završetku ovih studija čeka siguran posao u postrojbama OSRH, na mjestima prvih časničkih dužnosti.

I još jedan važan razlog za prijavu i uspješno studiranje: studenti-kadeti imaju podmirene cjelokupne troškove studiranja: smještaj, prehranu, literaturu, sportsku opremu, gradski prijevoz i još k tome mjesečnu stipendiju.


   

Obavještavamo kadete četvrte godine preddiplomskog studija Vojno inženjerstvo i Vojno vođenje i upravljanje da je Ministarstvo obrane Republike Hrvatske raspisalo interni natječaj za upis na sveučilišni diplomski studij Vojno inženjerstvo i Vojno vođenje i upravljanje.

Tekst natječaja dostupan je na poveznici:

https://www.morh.hr/interni-natjecaj-za-upis-na-sveucilisni-diplomski-studij-vojno-inzenjerstvo-i-vojno-vodenje-i-upravljanje-3/

Pravo upisa u I. godinu diplomskog studija Vojno inženjerstvo i Vojno vođenje i upravljanje u akademskoj godini 2021./2022. imaju kandidati koji su:

  1. završili sveučilišni preddiplomski studij Vojno inženjerstvo odnosno Vojno vođenje i upravljanje Sveučilišta u Zagrebu
  2. imaju težinski prosjek ocjena na preddiplomskom studiju Vojno inženjerstvo odnosno Vojno vođenje i upravljanje ne manji od 3,00
  3. ispunjavaju zdravstvene, psihičke, tjelesne i sigurnosne kriterije propisane Pravilnikom o utvrđivanju zdravstvenih, psihičkih, tjelesnih i sigurnosnih uvjeta za prijam u službu u Oružane snage Republike Hrvatske (“Narodne novine”, br. 13/14, 134/15 i 138/15)

Konačna rang–lista kandidata bit će oglašena na oglasnoj ploči i mrežnoj stranici studija https://vojni.unizg.hr dana 21. rujna 2021., uz mogućnost žalbe u roku od 24 sata nakon objave liste na adresu kadet@unizg.hr.

Objava konačne rang-liste: 21. rujna 2021.
Prijave za upis zaprimaju se do 23. rujna 2021.
Upisi na diplomski studij: 24. rujna 2021.

Kandidati se na natječaj prijavljuju putem obrasca koji se može podići u Referadi. Prijava se predaje u Referadi vojnih studija, Ilica 256b, Zagreb, a može se poslati i elektronički na: kadet@unizg.hr

Informacije o točnom terminu i vremenu upisa te potrebnoj dokumentaciji bit će naknadno objavljene.

Jasna Hižar Škrlec
Objavljeno: 17. 9. 2021. u 11:53
Jasna Hižar Škrlec
Popis obavijesti
 
 
Kontakt

Sveučilište u Zagrebu
Vojni studiji

Trg Republike Hrvatske 14, 
HR-10000 Zagreb

Email: vojni@unizg.hr

 

Hrvatsko vojno učilište
"Dr. Franjo Tuđman"

Ilica 256b
10 000 Zagreb
Tel: 01/3786 666
Email: kadet@unizg.hr
http://www.morh.hr

HVU - Hrvatsko vojno učilište

 

 

Ostali vojni studiji:
Aeronautika - modul vojni pilot
Fakultet prometnih znanosti,
Borongajska cesta 83A, Zagreb

Vojno pomorstvo
Sveučilište u Splitu,
Poljička cesta 35, 21000 Split