Sveučilište u Zagrebu
Vojni studijski programi
Upiši se

Vojni studiji Vojno inženjerstvo (VI) i Vojno vođenje i upravljanje (VViU) su preddiplomski sveučilišni studiji, ciljano namijenjeni za obrazovanje budućih časnika Oružanih snaga RH (OSRH). Razvijeni su u suradnji OSRH i Sveučilišta u Zagrebu, a njihova je atraktivnost u tome što prvostupnike po završetku ovih studija čeka siguran posao u postrojbama OSRH, na mjestima prvih časničkih dužnosti.

I još jedan važan razlog za prijavu i uspješno studiranje: studenti-kadeti imaju podmirene cjelokupne troškove studiranja: smještaj, prehranu, literaturu, sportsku opremu, gradski prijevoz i još k tome mjesečnu stipendiju.


   
Kadeti 16. naraštaja studija Vojno...

U okviru praktičnog dijela nastave iz predmeta Proizvodne tehnologije, kadeti 16. naraštaja studija Vojno inženjerstvo posjetili su 21. svibnja 2021. godine firmu Đuro Đaković-Specijalna vozila.

Po dolasku u firmu kadete je primio pomoćnik direktora gospodin Miroslav Gložić i glavni projektant mr. sc. Mirko Siničić, koji su kadete upoznali sa stoljetnom proizvodnom tradicijom i suvremenim razvojem firme, usmjerenim na civilni i na vojni proizvodni program. Obilaskom proizvodnih pogona, kadeti su neposredno upoznali primjenu suvremenih i klasičnih tehnologija u proizvodnji sastavnih komponenata za tenkove i borbena oklopna vozila, kao i raznovrsnost tehnologija njihovog remonta. Također su predstavljene tehnologije primijenjene u cjelovitoj proizvodnji suvremenih željezničkih vagona za specijalne namjene, koje firma isporučuje naručiteljima iz zemalja Zapadne Europe.

Kadete je u nastavne posjete vodio brg u miru dr. sc. Mirko Jakopčić, izv. prof., sunositelj predmeta Proizvodne tehnologije.

Jasna Hižar Škrlec
Objavljeno: 7. 6. 2021. u 11:09
Jasna Hižar Škrlec
Popis obavijesti
 
 
Kontakt

Sveučilište u Zagrebu
Vojni studiji

Trg Republike Hrvatske 14, 
HR-10000 Zagreb

Email: vojni@unizg.hr

 

Hrvatsko vojno učilište
"Dr. Franjo Tuđman"

Ilica 256b
10 000 Zagreb
Tel: 01/3786 666
Email: info.hvu@morh.hr
http://www.morh.hr

HVU - Hrvatsko vojno učilište

 

 

Ostali vojni studiji:
Aeronautika - modul vojni pilot
Fakultet prometnih znanosti,
Borongajska cesta 83A, Zagreb

Vojno pomorstvo
Sveučilište u Splitu,
Poljička cesta 35, 21000 Split


 
MORH