Sveučilište u Zagrebu
Vojni studijski programi
Upiši se

Vojni studiji Vojno inženjerstvo (VI) i Vojno vođenje i upravljanje (VViU) su preddiplomski sveučilišni studiji, ciljano namijenjeni za obrazovanje budućih časnika Oružanih snaga RH (OSRH). Razvijeni su u suradnji OSRH i Sveučilišta u Zagrebu, a njihova je atraktivnost u tome što prvostupnike po završetku ovih studija čeka siguran posao u postrojbama OSRH, na mjestima prvih časničkih dužnosti.

I još jedan važan razlog za prijavu i uspješno studiranje: studenti-kadeti imaju podmirene cjelokupne troškove studiranja: smještaj, prehranu, literaturu, sportsku opremu, gradski prijevoz i još k tome mjesečnu stipendiju.


   
Kadeti 16. naraštaja studija Vojno...

U okviru praktičnog dijela nastave iz predmeta Proizvodne tehnologije, kadeti 16. naraštaja studija Vojno inženjerstvo posjetili su 14. svibnja 2021. godine firmu HS Produkt u Karlovcu. Po dolasku u firmu, kadete je primio direktor firme gospodin Željko Pavlin sa suradnicima te je kadete upoznao s glavnim proizvodnim i razvojnim značajkama firme. Pri tome su prikazani najvažniji primjerci streljačkog naoružanja iz proizvodnog programa pištolja i pušaka.

Kroz proizvodne pogone kadete su vodili glavni tehnolozi za pojedini proizvodni program, koji su im davali stručna objašnjenja, neposredno u proizvodnji, uz suvremene obradne sustave, nove tehnologije i materijale. Posjet  je završio u ispitnoj streljani firme, gdje su kadeti provjerili svoje vještine u gađanju. 

Jasna Hižar Škrlec
Objavljeno: 7. 6. 2021. u 11:07
Jasna Hižar Škrlec
Popis obavijesti
 
 
Kontakt

Sveučilište u Zagrebu
Vojni studiji

Trg Republike Hrvatske 14, 
HR-10000 Zagreb

Email: vojni@unizg.hr

 

Hrvatsko vojno učilište
"Dr. Franjo Tuđman"

Ilica 256b
10 000 Zagreb
Tel: 01/3786 666
Email: info.hvu@morh.hr
http://www.morh.hr

HVU - Hrvatsko vojno učilište

 

 

Ostali vojni studiji:
Aeronautika - modul vojni pilot
Fakultet prometnih znanosti,
Borongajska cesta 83A, Zagreb

Vojno pomorstvo
Sveučilište u Splitu,
Poljička cesta 35, 21000 Split


 
MORH