Sveučilište u Zagrebu
Vojni studijski programi
Upiši se

Vojni studiji Vojno inženjerstvo (VI) i Vojno vođenje i upravljanje (VViU) su preddiplomski sveučilišni studiji, ciljano namijenjeni za obrazovanje budućih časnika Oružanih snaga RH (OSRH). Razvijeni su u suradnji OSRH i Sveučilišta u Zagrebu, a njihova je atraktivnost u tome što prvostupnike po završetku ovih studija čeka siguran posao u postrojbama OSRH, na mjestima prvih časničkih dužnosti.

I još jedan važan razlog za prijavu i uspješno studiranje: studenti-kadeti imaju podmirene cjelokupne troškove studiranja: smještaj, prehranu, literaturu, sportsku opremu, gradski prijevoz i još k tome mjesečnu stipendiju.


   

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske raspisalo je 17. i 24. srpnja 2019. javni natječaj za prijam u kadetsku službu, i to na preddiplomski sveučilišni studij Vojnog inženjerstva, Vojnog vođenja i upravljanja i integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij Vojnog pomorstva.

Na preddiplomski sveučilišni studij Vojnog inženjerstva bit će primljeno do ukupno 70 kandidata, na studij Vojnog vođenja i upravljanja do 40 kandidata, a na integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij Vojno pomorstvo do 25 kandidata državljana RH i šest kandidata stranih državljana.

Kandidati koji su se već prijavljivali na ljetni natječaj za vojne studijske programe, moraju se ponovno prijaviti na natječaj (MORH i postani student) uz naznaku studijskog programa za koji se sada prijavljuju. Ako su na ljetnom upisnom roku položili selekcijske provjere MORH-a, rezultati istih priznaju se i za prijavu na jesenski upisni rok. Kandidati koji na ljetnom upisnom roku nisu prošli psihologijska testiranja, ne mogu se ponovno prijaviti na jesenski upisni rok, budući da rezultati psihologijskih testiranja vrijede godinu dana. Takvi kandidati mogu se na natječaj za kadetsku službu prijaviti ponovno tek za godinu dana.

Rok za podnošenje prijava je 10. kolovoza 2019. godine, a više informacija o upisu možete pronaći na https://www.morh.hr/javni-natjecaj-za-prijam-u-kadetsku-sluzbu-3/,  preddiplomski sveučilišni studij Vojnog vođenja i upravljanja i integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij Vojno pomorstvo.

Jasna Hižar Škrlec
Objavljeno: 25. 7. 2019. u 11:31
Jasna Hižar Škrlec
Popis obavijesti
 
 
Kontakt

Sveučilište u Zagrebu
Vojni studiji

Trg Republike Hrvatske 14, 
HR-10000 Zagreb

Email: vojni@unizg.hr

 

Hrvatsko vojno učilište
"Dr. Franjo Tuđman"

Ilica 256b
10 000 Zagreb
Tel: 01/3786 666
Email: info.hvu@morh.hr
http://www.morh.hr

HVU - Hrvatsko vojno učilište

 

 

Ostali vojni studiji:
Aeronautika - modul vojni pilot
Fakultet prometnih znanosti,
Borongajska cesta 83A, Zagreb

Vojno pomorstvo
Sveučilište u Splitu,
Poljička cesta 35, 21000 Split


 
MORH