Sveučilište u Zagrebu
Vojni studijski programi
Upiši se

Vojni studiji Vojno inženjerstvo (VI) i Vojno vođenje i upravljanje (VViU) su preddiplomski sveučilišni studiji, ciljano namijenjeni za obrazovanje budućih časnika Oružanih snaga RH (OSRH). Razvijeni su u suradnji OSRH i Sveučilišta u Zagrebu, a njihova je atraktivnost u tome što prvostupnike po završetku ovih studija čeka siguran posao u postrojbama OSRH, na mjestima prvih časničkih dužnosti.

I još jedan važan razlog za prijavu i uspješno studiranje: studenti-kadeti imaju podmirene cjelokupne troškove studiranja: smještaj, prehranu, literaturu, sportsku opremu, gradski prijevoz i još k tome mjesečnu stipendiju.


   
Na HVU održan 2. memorijalni turnir...

U spomen na tragično stradalog kadeta Filipa Trzuna, na  Hrvatskom vojnom učilištu "Dr. Franjo Tuđman" održan je 2. memorijalni turnir u malom nogometu. Turnir je ove godine trajao čak dva dana,  iako niti to nije bilo dovoljno da zaigraju svi zainteresirani.

Program turnira započeo je odlaskom na grob Filipa Trzuna u Gornjem Vrapču, gdje je položen vijenac i zapaljena svijeća s grbom Republike Hrvatske.

Uslijedio je malonogometni turnir na kojem je sudjelovalo osam ekipa iz satnija  Kadetske bojne, dok je revijalna utakmica djelatnika Kadetske bojne ove godine otkazana zbog ozljeda igrača.

Prva polufinalna utakmica između 2. godine smjera Vojnog vođenja i upravljanja (VViU) i kadeta 5. godine završila je rezultatom 6:2, dok je drugoj utakmici između ekipe 1. godine smjera VViU i 3. godine smjera Vojnog inženjerstva (VI) pobijedila ekipa prve godine rezultatom 6:1.

U finalu turnira susreli su se kadeti 1. i 2. godine, obje ekipe smjera Vojno vođenje i upravljanje, a pobijedili su kadeti 2. godine rezultatom 7:4.

Pehar pobjedničkoj ekipi predao je otac preminulog kadeta, pukovnik Zvonko Trzun, u društvu Filipovog najmlađeg brata Matea. Najbolji strijelac turnira bio je kadet prve godine Marko Pedić sa sedam pogodaka iz tri utakmice.

Turnir su organizirali kadeti 4. kadetske satnije Kadetske bojne "Predrag Matanović" predvođeni kadetima Antonijom Vuglec i Vinkom Škobaljem, a u organizaciju turnira uključili su se i zapovjednik kadetske bojne, satnik Hrvoje Šimleša, te otac preminulog Filipa, pukovnik Zvonko Trzun.

Jasna Hižar Škrlec
Objavljeno: 7. 5. 2019. u 08:04
Jasna Hižar Škrlec
Popis obavijesti
 
 
Kontakt

Sveučilište u Zagrebu
Vojni studiji

Trg Republike Hrvatske 14, 
HR-10000 Zagreb

Email: vojni@unizg.hr

 

Hrvatsko vojno učilište
"Dr. Franjo Tuđman"

Ilica 256b
10 000 Zagreb
Tel: 01/3786 666
Email: info.hvu@morh.hr
http://www.morh.hr
http://hvu.morh.hr

 

Ostali vojni studiji:
Aeronautika - modul vojni pilot
Fakultet prometnih znanosti,
Borongajska cesta 83A, Zagreb