Sveučilište u Zagrebu
Vojni studijski programi
Upiši se

Vojni studiji Vojno inženjerstvo (VI) i Vojno vođenje i upravljanje (VViU) su preddiplomski sveučilišni studiji, ciljano namijenjeni za obrazovanje budućih časnika Oružanih snaga RH (OSRH). Razvijeni su u suradnji OSRH i Sveučilišta u Zagrebu, a njihova je atraktivnost u tome što prvostupnike po završetku ovih studija čeka siguran posao u postrojbama OSRH, na mjestima prvih časničkih dužnosti.

I još jedan važan razlog za prijavu i uspješno studiranje: studenti-kadeti imaju podmirene cjelokupne troškove studiranja: smještaj, prehranu, literaturu, sportsku opremu, gradski prijevoz i još k tome mjesečnu stipendiju.


   

Sveučilište u Zagrebu i Ministarstvo obrane Republike Hrvatske raspisali su natječaj za upis na sveučilišni diplomski studij Vojno inženjerstvo i Vojno vođenje i upravljanje. Na studij Vojno inženjerstvo prima se do 43 kandidata, a na studij Vojno vođenje i upravljanje do 35 kandidata. Pravo upisa u I. godinu diplomskih studija stječu kandidati koji su završili sveučilišni preddiplomski studijski program Vojno inženjerstvo, tj. Vojno vođenje i upravljanje te ispunjavaju zdravstvene, psihičke, tjelesne i sigurnosne kriterije propisane pravilinicima MORH-a. Prijave se podnose do 17. rujna 2018. u referadi Hrvatskog vojnog učilišta "Dr. Franjo Tuđman". 

 

Jasna Hižar Škrlec
Objavljeno: 10. 9. 2018. u 10:57
Jasna Hižar Škrlec
Popis obavijesti
 
 
Kontakt

Sveučilište u Zagrebu
Vojni studiji

Trg Republike Hrvatske 14, 
HR-10000 Zagreb

Email: vojni@unizg.hr

 

Hrvatsko vojno učilište
"Dr. Franjo Tuđman"

Ilica 256b
10 000 Zagreb
Tel: 01/3786 666
Email: info.hvu@morh.hr
http://www.morh.hr
http://hvu.morh.hr

 

Ostali vojni studiji:
Aeronautika - modul vojni pilot
Fakultet prometnih znanosti,
Borongajska cesta 83A, Zagreb