Sveučilište u Zagrebu
Vojni studijski programi
Upiši se

Vojni studiji Vojno inženjerstvo (VI) i Vojno vođenje i upravljanje (VViU) su preddiplomski sveučilišni studiji, ciljano namijenjeni za obrazovanje budućih časnika Oružanih snaga RH (OSRH). Razvijeni su u suradnji OSRH i Sveučilišta u Zagrebu, a njihova je atraktivnost u tome što prvostupnike po završetku ovih studija čeka siguran posao u postrojbama OSRH, na mjestima prvih časničkih dužnosti.

I još jedan važan razlog za prijavu i uspješno studiranje: studenti-kadeti imaju podmirene cjelokupne troškove studiranja: smještaj, prehranu, literaturu, sportsku opremu, gradski prijevoz i još k tome mjesečnu stipendiju.


   
Memorijalni turnir Filip Trzun na HVU

U spomen na kadeta Filipa Trzuna, koji je tragično poginuo prošle godine, na  Hrvatskom vojnom učilištu "Dr. Franjo Tuđman" 10. svibnja 2018. održan je memorijalni turnir u malom nogometu. Program turnira započeo je odlaskom na grob Filipa Trzuna u Gornje Vrapče, gdje je položen vijenac i zapaljeno 25 svijeća koje simboliziraju grb Republike Hrvatske.

Potom je održan malonogometni turnir na kojem su sudjelovale četiri satnije Kadetske bojne i dvije momčadi djelatnika Kadetske bojne koje su odigrale revijalnu utakmicu.

U finalu turnira susreli su se kadeti 1. i 2. satnije, a pobijedili su kadeti 2. satnije rezultatom 4:2.

U revijalnoj utakmici između časnika i dočasnika Kadetske bojne bolji su bili časnici koji su pobijedili rezultatom 14:4.

Pehar pobjedničkoj ekipi predao je otac preminulog kadeta, pukovnik Zvonko Trzun, u društvu Filipova najmlađeg brata.

Turnir su organizirali kadeti 4. kadetske satnije Kadetske bojne "Predrag Matanović" na inicijativu predsjednika sportske udruge "Kadet", kadeta skupnika Antonija Gracina. Glavni organizator turnira bio je kadet skupnik Vinko Škobalj, a u organizaciju turnira uključili su se i zapovjednik 4. kadetske satnije, satnik Hrvoje Šimleša, te otac preminulog kadeta pukovnik Zvonko Trzun.

 

Jasna Hižar Škrlec
Objavljeno: 16. 5. 2018. u 10:46
Jasna Hižar Škrlec
Popis obavijesti
 
 
Kontakt

Sveučilište u Zagrebu
Vojni studiji

Trg Republike Hrvatske 14, 
HR-10000 Zagreb

Email: vojni@unizg.hr

 

Hrvatsko vojno učilište
"Dr. Franjo Tuđman"

Ilica 256b
10 000 Zagreb
Tel: 01/3786 666
Email: info.hvu@morh.hr
http://www.morh.hr
http://hvu.morh.hr

 

Ostali vojni studiji:
Aeronautika - modul vojni pilot
Fakultet prometnih znanosti,
Borongajska cesta 83A, Zagreb