Sveučilište u Zagrebu
Vojni studijski programi
Upiši se

Vojni studiji Vojno inženjerstvo (VI) i Vojno vođenje i upravljanje (VViU) su preddiplomski sveučilišni studiji, ciljano namijenjeni za obrazovanje budućih časnika Oružanih snaga RH (OSRH). Razvijeni su u suradnji OSRH i Sveučilišta u Zagrebu, a njihova je atraktivnost u tome što prvostupnike po završetku ovih studija čeka siguran posao u postrojbama OSRH, na mjestima prvih časničkih dužnosti.

I još jedan važan razlog za prijavu i uspješno studiranje: studenti-kadeti imaju podmirene cjelokupne troškove studiranja: smještaj, prehranu, literaturu, sportsku opremu, gradski prijevoz i još k tome mjesečnu stipendiju.


   
Predstavljanje studijskih programa u...

U okviru emisije Veterani mira, koja je emitirana na programu Hrvatske radio televizije 12. siječnja 2018. predstavnici Hrvatskog vojnog učilišta "Dr. Franjo Tuđman" su kroz trideset-minutni razgovor predstavili sveučilišne preddiplomske studijske programe Vojno inženjerstvo i Vojno vođenje i upravljanje, nove studijske programe Vojno pomorstvo, kao i samu instituciju, daljnje smjernice njenog razvoja i nove studije diplomske i poslijediplomske razine koji će uskoro biti pokrenuti. U emisiji su sudjelovali prodekanica za studijske programe HVU "Dr. Franjo Tuđman" brigadirka v. pred. mr.sc. Vesna Trut, kapetan bojnog broda Boris Kero koji je voditelj Odsjeka pomorskih operacija HVU-a Split, i kadet 12. naraštaja studija Vojno inženjerstvo, Jozo Jurčević, koji je student četvrte završne godine ovog studija, smjer Nuklearno biološko kemijska obrana. Zapis ove emisije raspoloživ je na stranici "Upis/Promo video", kao i na službenim stranicama HRT-a putem servisa HTRi. Srednjoškolci koji su zainteresirani za upis ovih studija mogu u ovom razgovoru saznati mnoge korisne informacije o studiju, pa im se toplo preporučuje da ga pogledaju.

Izvor: HRTi

Jasna Hižar Škrlec
Objavljeno: 24. 1. 2018. u 15:23
Jasna Hižar Škrlec
Popis obavijesti
 
 
Kontakt

Sveučilište u Zagrebu
Vojni studiji

Trg Republike Hrvatske 14, 
HR-10000 Zagreb

Email: vojni@unizg.hr

 

Hrvatsko vojno učilište
"Dr. Franjo Tuđman"

Ilica 256b
10 000 Zagreb
Tel: 01/3786 666
Email: info.hvu@morh.hr
http://www.morh.hr
http://hvu.morh.hr

 

Ostali vojni studiji:
Aeronautika - modul vojni pilot
Fakultet prometnih znanosti,
Borongajska cesta 83A, Zagreb