Sveučilište u Zagrebu
Vojni studijski programi
Upiši se

Vojni studiji Vojno inženjerstvo (VI) i Vojno vođenje i upravljanje (VViU) su preddiplomski sveučilišni studiji, ciljano namijenjeni za obrazovanje budućih časnika Oružanih snaga RH (OSRH). Razvijeni su u suradnji OSRH i Sveučilišta u Zagrebu, a njihova je atraktivnost u tome što prvostupnike po završetku ovih studija čeka siguran posao u postrojbama OSRH, na mjestima prvih časničkih dužnosti.

I još jedan važan razlog za prijavu i uspješno studiranje: studenti-kadeti imaju podmirene cjelokupne troškove studiranja: smještaj, prehranu, literaturu, sportsku opremu, gradski prijevoz i još k tome mjesečnu stipendiju.


   
Predstavljena knjiga i otvorena...

Na Hrvatskom vojnom učilištu "Dr. Franjo Tuđman" u četvrtak, 14. prosinca 2017. godine održano je predstavljanje drugog dopunjenog izdanja knjige "Asimetrično ratovanje i transformacija vojne organizacije", autora general-pukovnika Slavka Barića i pukovnika Roberta Barića.

Knjigu su predstavili prof. dr. sc. Vlatko Cvrtila, kao jedan od recenzenata i dr. sc. Gordan Akrap te autori knjige general pukovnik Slavko Barić i pukovnik Robert Barić.

Nazočnima su se obratili izaslanik potpredsjednika Vlade i ministra obrane RH Damira Krstičevića državni tajnik u MORH-u Tomislav Ivić i rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras naglasivši važnost ove knjige, kako za vojni obrazovni sustav, tako i za sveučilišnu zajednicu.

Nakon predstavljanja knjige, u predvorju Dvorane "Dr. Franjo Tuđman", otvorena je izložba "Boje Istre" slikarice Narcise Adalgise Škopec. Izložba obiluje pejzažima, prikazima mrtve prirode i autoportretima, a otvorena je u sklopu obilježavanja Dana Hrvatskog vojnog učilišta koji će se obilježiti 20. prosinca 2017. godine.

Izvor: MORH

Jasna Hižar Škrlec
Objavljeno: 15. 12. 2017. u 16:53
Jasna Hižar Škrlec
Popis obavijesti
 
 
Kontakt

Sveučilište u Zagrebu
Vojni studiji

Trg Republike Hrvatske 14, 
HR-10000 Zagreb

Email: vojni@unizg.hr

 

Hrvatsko vojno učilište
"Dr. Franjo Tuđman"

Ilica 256b
10 000 Zagreb
Tel: 01/3786 666
Email: info.hvu@morh.hr
http://www.morh.hr
http://hvu.morh.hr

 

Ostali vojni studiji:
Aeronautika - modul vojni pilot
Fakultet prometnih znanosti,
Borongajska cesta 83A, Zagreb