Sveučilište u Zagrebu
Vojni studijski programi
Upiši se

Vojni studiji Vojno inženjerstvo (VI) i Vojno vođenje i upravljanje (VViU) su preddiplomski sveučilišni studiji, ciljano namijenjeni za obrazovanje budućih časnika Oružanih snaga RH (OSRH). Razvijeni su u suradnji OSRH i Sveučilišta u Zagrebu, a njihova je atraktivnost u tome što prvostupnike po završetku ovih studija čeka siguran posao u postrojbama OSRH, na mjestima prvih časničkih dužnosti.

I još jedan važan razlog za prijavu i uspješno studiranje: studenti-kadeti imaju podmirene cjelokupne troškove studiranja: smještaj, prehranu, literaturu, sportsku opremu, gradski prijevoz i još k tome mjesečnu stipendiju.


   
MORH i ove godine sudjeluje na Smotri...

Ministarstvo obrane RH i ove godine sudjeluje na Smotri Sveučilišta koja se održava od 23. do 25. studenoga 2017. godine u Studentskom centru u Zagrebu

Jučerašnjem svečanom otvaranju nazočili su zapovjednik i zamjenik zapovjednika Hrvatskog vojnog učilišta "Dr. Franjo Tuđman" general-pukovnik Slavko Barić i brigadni general Zdravko Klanac.

Na Smotri Sveučilišta, na promidžbenom štandu MORH-a kadeti OS RH, te djelatnici Središnjice za upravljanje osobljem, Hrvatske ratne mornarice i Hrvatskog ratnog zrakoplovstva informirat će zainteresirane posjetitelje o sveučilišnim studijskim programima Hrvatskog vojnog učilišta "Dr. Franjo Tuđman", Vojno inženjerstvo i Vojno vođenje i upravljanje, o novom studijskom programu Vojno pomorstvo koji je pokrenut u suradnji sa Sveučilištem u Splitu, te o zanimanju vojnog pilota i dragovoljnom vojnom osposobljavanju.
Također, na MORH-ovom štandu zainteresirani posjetitelji i ove godine imaju priliku isprobati izložen kompjuterski simulator letenja borbenog aviona.
Smotra Sveučilišta u Zagrebu organizirana je za učenike završnih razreda srednjih škola, studente i ostale zainteresirane s ciljem informiranja budućih studenta o studijskim programima, opremljenosti pojedinih fakulteta, nastavnim planovima, preddiplomskim, diplomskim i poslijediplomskim studijima, novim radnim uvjetima koji osiguravaju poduzetnici i kompanije, o mogućnostima i uvjetima smještaja tijekom studija u Zagrebu, studentskom životu, itd.

Svi zainteresirani Smotru Sveučilišta u Zagrebu mogu posjetiti  24. studenoga 2017. godine od 10 do 18 sati, te 25. studenoga od 9 do 15 sati, u prostorijama Studentskog centra u Zagrebu. Ulaz je slobodan.

Više informacija dostupno je na službenoj stranici Smotre Sveučilišta u Zagrebu: http://smotra.unizg.hr/fileadmin/smotra2017/index.html

Više fotografija ovogodišnjeg nastupa na Smotri možete naći na stranicama MORH-a.

Izvor: MORH

Jasna Hižar Škrlec
Objavljeno: 24. 11. 2017. u 15:25
Jasna Hižar Škrlec
Popis obavijesti
 
 
Kontakt

Sveučilište u Zagrebu
Vojni studiji

Trg Republike Hrvatske 14, 
HR-10000 Zagreb

Email: vojni@unizg.hr

 

Hrvatsko vojno učilište
"Dr. Franjo Tuđman"

Ilica 256b
10 000 Zagreb
Tel: 01/3786 666
Email: info.hvu@morh.hr
http://www.morh.hr
http://hvu.morh.hr

 

Ostali vojni studiji:
Aeronautika - modul vojni pilot
Fakultet prometnih znanosti,
Borongajska cesta 83A, Zagreb