Sveučilište u Zagrebu
Vojni studijski programi
Upiši se

Vojni studiji Vojno inženjerstvo (VI) i Vojno vođenje i upravljanje (VViU) su preddiplomski sveučilišni studiji, ciljano namijenjeni za obrazovanje budućih časnika Oružanih snaga RH (OSRH). Razvijeni su u suradnji OSRH i Sveučilišta u Zagrebu, a njihova je atraktivnost u tome što prvostupnike po završetku ovih studija čeka siguran posao u postrojbama OSRH, na mjestima prvih časničkih dužnosti.

I još jedan važan razlog za prijavu i uspješno studiranje: studenti-kadeti imaju podmirene cjelokupne troškove studiranja: smještaj, prehranu, literaturu, sportsku opremu, gradski prijevoz i još k tome mjesečnu stipendiju.


   
Predstavljanje studijskih programa u...

U okviru emisije Veterani mira, koja je emitirana na programu Hrvatske radio televizije 24. rujna 2017. predstavnici Hrvatskog vojnog učilišta "Dr. Franjo Tuđman" su kroz dvadeset-minutni razgovor predstavili sveučilišne preddiplomske studijske programe Vojno inženjerstvo i Vojno vođenje i upravljanje, kao i samu instituciju, daljnje smjernice njenog razvoja i nove studije koji će uskoro biti pokrenuti. U emisiji su sudjelovali zapovjednik HVU "Dr. Franjo Tuđman", general pukovnik Slavko Barić, kapetan bojnog broda Boris Kero i kadetkinja 12. naraštaja studija Vojno vođenje i upravljanje, Ivana Tolnaj, koja je studentica četvrte završne godine ovog studija. Zapis ove emisije raspoloživ je na stranici "Upis/Promo video", kao i na službenim stranicama HRT-a putem servisa HTRi. Srednjoškolci koji su zainteresirani za upis ovih studija mogu u ovom razgovoru saznati mnoge korisne informacije o studiju, pa im se toplo preporučuje da ga pogledaju.

Izvor: HRTi

Jasna Hižar Škrlec
Objavljeno: 26. 9. 2017. u 12:51
Jasna Hižar Škrlec
Popis obavijesti
 
 
Kontakt

Sveučilište u Zagrebu
Vojni studiji

Trg Republike Hrvatske 14, 
HR-10000 Zagreb

Email: vojni@unizg.hr

 

Hrvatsko vojno učilište
"Dr. Franjo Tuđman"

Ilica 256b
10 000 Zagreb
Tel: 01/3786 666
Email: info.hvu@morh.hr
http://www.morh.hr
http://hvu.morh.hr

 

Ostali vojni studiji:
Aeronautika - modul vojni pilot
Fakultet prometnih znanosti,
Borongajska cesta 83A, Zagreb