Sveučilište u Zagrebu
Vojni studijski programi
Upiši se

Vojni studiji Vojno inženjerstvo (VI) i Vojno vođenje i upravljanje (VViU) su preddiplomski sveučilišni studiji, ciljano namijenjeni za obrazovanje budućih časnika Oružanih snaga RH (OSRH). Razvijeni su u suradnji OSRH i Sveučilišta u Zagrebu, a njihova je atraktivnost u tome što prvostupnike po završetku ovih studija čeka siguran posao u postrojbama OSRH, na mjestima prvih časničkih dužnosti.

I još jedan važan razlog za prijavu i uspješno studiranje: studenti-kadeti imaju podmirene cjelokupne troškove studiranja: smještaj, prehranu, literaturu, sportsku opremu, gradski prijevoz i još k tome mjesečnu stipendiju.


   
Svečana prisega 15. naraštaja kadeta...

Svečana prisega 15. naraštaja kadeta Oružanih snaga Republike Hrvatske i svečano obilježavanje početka akademske godine sveučilišnih preddiplomskih studija održat će se na Hrvatskom vojnom učilištu "Dr. Franjo Tuđman"u Zagrebu u petak, 22. rujna 2017. godine, s početkom u 10 sati.

Svečanu prisegu položit će 108 kadeta 15. naraštaja, od kojih je 89 kadeta 4. naraštaja vojnih sveučilišnih studijskih programa "Vojno inženjerstvo" i "Vojno vođenje i upravljanje" te 10 kadeta kandidata za vojne pilote. Svoje školovanje započinje i šest  kadeta iz partnerskih zemalja Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova i Makedonije.

Pozivamo zainteresirane predstavnike medija za praćenje navedenog događaja da dođu u petak, 22. rujna 2017., na HVU, Ilica 256b u Zagrebu  najkasnije do 9:45 sati te da svoj dolazak najave časniku za odnose s javnošću HVU-a, pukovniku Zdravku Lovašenu na e-mail: zdravko.lovasen@gmail.com. Prijava treba sadržavati ime i prezime, naziv medija, status (novinar, snimatelj, fotograf) i broj mobitela.

Ulaz za pješake je iz Ilice 256 b, a ulaz za vozila je iz ulice Črnomerec bb. Parking za novinare osiguran je u vojarni.

Osoba za kontakt za navedeni događaj je časnik za odnose s javnošću HVU-a, pukovnik Zdravko Lovašen, mob: 099/250-2593.

Izvor: MORH

Jasna Hižar Škrlec
Objavljeno: 21. 9. 2017. u 13:13
Jasna Hižar Škrlec
Popis obavijesti
 
 
Kontakt

Sveučilište u Zagrebu
Vojni studiji

Trg Republike Hrvatske 14, 
HR-10000 Zagreb

Email: vojni@unizg.hr

 

Hrvatsko vojno učilište
"Dr. Franjo Tuđman"

Ilica 256b
10 000 Zagreb
Tel: 01/3786 666
Email: info.hvu@morh.hr
http://www.morh.hr
http://hvu.morh.hr

 

Ostali vojni studiji:
Aeronautika - modul vojni pilot
Fakultet prometnih znanosti,
Borongajska cesta 83A, Zagreb

 


 
Novosti - Ministarstvo obrane RH