Sveučilište u Zagrebu
Vojni studijski programi
Upiši se

Vojni studiji Vojno inženjerstvo (VI) i Vojno vođenje i upravljanje (VViU) su preddiplomski sveučilišni studiji, ciljano namijenjeni za obrazovanje budućih časnika Oružanih snaga RH (OSRH). Razvijeni su u suradnji OSRH i Sveučilišta u Zagrebu, a njihova je atraktivnost u tome što prvostupnike po završetku ovih studija čeka siguran posao u postrojbama OSRH, na mjestima prvih časničkih dužnosti.

I još jedan važan razlog za prijavu i uspješno studiranje: studenti-kadeti imaju podmirene cjelokupne troškove studiranja: smještaj, prehranu, literaturu, sportsku opremu, gradski prijevoz i još k tome mjesečnu stipendiju.


   
Održan uvodni sat za kadete 15....

Na Hrvatskom vojnom učilištu "Dr. Franjo Tuđman" (HVU), 20. rujna 2017. održan je uvodni sat za novoupisane studente prve nastavne godine koji su kao kadeti 15. naraštaja upisani na prvu godinu studijskih programa Vojno inženjerstvo i Vojno vođenje i upravljanje.

Uvodnom satu su nazočili prodekanica za studijske programe HVU-a brigadirka Vesna Trut, voditelj studija Vojno inženjerstvo prof. dr. sc. Davor Petrinović i zamjenik voditelja istog studija brigadir izv.prof. dr. sc. Mikro Jakopčić, predstavnici dekanata HVU-a i nositelji predmeta prve nastavne godine.

Uvodni sat obuhvatio je ključne informacije koje se odnose na vojne i akademske obveze kadeta, akademski kalendar, pravila ponašanja, tjednu satnicu i organizaciju nastave. Kadeti su se upoznali s informacijskim sustavima i alatima za e-učenje koje će koristiti tijekom školovanja kao i organizacijom provjere znanja, kriterijima ocjenjivanja i prijavljivanjem ispita. Kadetima je prezentiran i novi Pravilnik o studiju kojim su utvrđena sva prava i obveze kadeta ovih studija.
Prezentaciju možete preuzeti ovdje

Nastava 15. naraštaja kadeta započinje u ponedjeljak, 25. rujna 2017. u 8:00 sati.

Jasna Hižar Škrlec
Objavljeno: 20. 9. 2017. u 17:48
Jasna Hižar Škrlec
Popis obavijesti
 
 
Kontakt

Sveučilište u Zagrebu
Vojni studiji

Trg Republike Hrvatske 14, 
HR-10000 Zagreb

Email: vojni@unizg.hr

 

Hrvatsko vojno učilište
"Dr. Franjo Tuđman"

Ilica 256b
10 000 Zagreb
Tel: 01/3786 666
Email: info.hvu@morh.hr
http://www.morh.hr
http://hvu.morh.hr

 

Ostali vojni studiji:
Aeronautika - modul vojni pilot
Fakultet prometnih znanosti,
Borongajska cesta 83A, Zagreb