Sveučilište u Zagrebu
Vojni studijski programi
Upiši se

Vojni studiji Vojno inženjerstvo (VI) i Vojno vođenje i upravljanje (VViU) su preddiplomski sveučilišni studiji, ciljano namijenjeni za obrazovanje budućih časnika Oružanih snaga RH (OSRH). Razvijeni su u suradnji OSRH i Sveučilišta u Zagrebu, a njihova je atraktivnost u tome što prvostupnike po završetku ovih studija čeka siguran posao u postrojbama OSRH, na mjestima prvih časničkih dužnosti.

I još jedan važan razlog za prijavu i uspješno studiranje: studenti-kadeti imaju podmirene cjelokupne troškove studiranja: smještaj, prehranu, literaturu, sportsku opremu, gradski prijevoz i još k tome mjesečnu stipendiju.


   
Posjet kadeta Vojnog inženjerstva...

U okviru praktičnog dijela nastave iz predmeta „Proizvodne tehnologije“, kadeti 6. semestra studija Vojno inženjerstvo bili su 28. travnja 2023. u stručnom studijskom posjetu Metalskoj industriji Varaždin d.d. (MIV).

Uvodno su kadeti upoznati s razvojem i sadašnjim stanjem organizacijsko-proizvodnog sustava MIV-a, koji 70 % proizvodnje izvozi u više od 40 zemalja svijeta. Poslije toga su vodeći stručnjaci firme za poslove razvoja, tehnologija i proizvodnje proveli kadete kroz proizvodne pogone: ljevaonicu i strojnu obradu te finalizaciju proizvoda i skladištenje, koji su u novom pogonu i na drugoj lokaciji, na kojoj uskoro počinje izgradnja nove, tehnološki najsuvremenije opremljene ljevaonice.

U MIV-u su kadeti upoznali sve tehnologije zatvorenog proizvodnog procesa, od lijevanja kao početnog stvaranja oblika proizvoda, preko zavarivanja i strojne obrade, do suvremene površinske zaštite proizvoda te njihovog pakiranja i pripreme za otpremu. Uz klasične i mehanizirane proizvodne linije, kadeti su vidjeli i potpuno robotizirane procese. Na kraju posjeta, kadeti su pozvani u restoran firme na ručak.

Jasna Hižar Škrlec
Objavljeno: 17. 5. 2023. u 12:17
Jasna Hižar Škrlec
Popis obavijesti
 
 
Kontakt

Sveučilište u Zagrebu
Vojni studiji

Trg Republike Hrvatske 14, 
HR-10000 Zagreb

Email: vojni@unizg.hr

 

Hrvatsko vojno učilište
"Dr. Franjo Tuđman"

Ilica 256b
10 000 Zagreb
Tel: 01/3786 666
Email: kadet@unizg.hr
http://www.morh.hr

HVU - Hrvatsko vojno učilište

 

 

Ostali vojni studiji:
Aeronautika - modul vojni pilot
Fakultet prometnih znanosti,
Borongajska cesta 83A, Zagreb

Vojno pomorstvo
Sveučilište u Splitu,
Poljička cesta 35, 21000 Split


 
MORH