Sveučilište u Zagrebu
Vojni studijski programi
Upiši se

Vojni studiji Vojno inženjerstvo (VI) i Vojno vođenje i upravljanje (VViU) su preddiplomski sveučilišni studiji, ciljano namijenjeni za obrazovanje budućih časnika Oružanih snaga RH (OSRH). Razvijeni su u suradnji OSRH i Sveučilišta u Zagrebu, a njihova je atraktivnost u tome što prvostupnike po završetku ovih studija čeka siguran posao u postrojbama OSRH, na mjestima prvih časničkih dužnosti.

I još jedan važan razlog za prijavu i uspješno studiranje: studenti-kadeti imaju podmirene cjelokupne troškove studiranja: smještaj, prehranu, literaturu, sportsku opremu, gradski prijevoz i još k tome mjesečnu stipendiju.


   
Kd Ivanu Trlinu dodijeljena Rektorova...

Kadet desetnik Ivan Trlin, student 4. godine Vojnog vođenja i upravljanja roda Vojne policije, napisao je znanstveni rad na temu "Optimizacija procesa uzbunjivanja dobrovoljnih vatrogasaca u Gradu Zagrebu: primjer DVD-a Trnje" za koji je nagrađen Rektorovom nagradom Sveučilište u Zagrebu. Svečana dodjela Nagrade održana je 28. rujna, 2022. godine na kojoj je nazočio i dekan HVU-a, brg Andrija Kozina.

Rad je izrađen na Hrvatskom vojnom učilištu "Dr. Franjo Tuđman" pod mentorstvom prof. dr. sc. Željka Dobrovića, voditelja diplomskog studija Vojno vođenje i upravljanje. Samo istraživanje i pisanje rada trajalo je više od 4 mjeseca a obuhvaća analizu trenutnog stanja procesa uzbunjivanja i nudi 3 rješenja za optimizaciju samog procesa. U radu su primijenjene znanstvene metode: modeliranje procesa (BPMN), proširena SWOT analiza te dio metode kontinuuma upravljanja, kroz stratešku mapu ciljeva. Osim znanstvenog doprinosa, rad ima i društveni doprinos, jer predlaže metode analize i unaprjeđenje rada institucija uključenih u krizni menadžment.

Rektorova nagrada dodjeljuje se za najbolje studentske radove znanstvenog ili stručnog odnosno umjetničkog ostvarenja radi poticanja znanstvenoistraživačkog, stručnog i umjetničkog rada te radi promicanja studentskog stvaralaštva.

Jasna Hižar Škrlec
Objavljeno: 29. 9. 2022. u 11:34
Jasna Hižar Škrlec
Popis obavijesti
 
 
Kontakt

Sveučilište u Zagrebu
Vojni studiji

Trg Republike Hrvatske 14, 
HR-10000 Zagreb

Email: vojni@unizg.hr

 

Hrvatsko vojno učilište
"Dr. Franjo Tuđman"

Ilica 256b
10 000 Zagreb
Tel: 01/3786 666
Email: kadet@unizg.hr
http://www.morh.hr

HVU - Hrvatsko vojno učilište

 

 

Ostali vojni studiji:
Aeronautika - modul vojni pilot
Fakultet prometnih znanosti,
Borongajska cesta 83A, Zagreb

Vojno pomorstvo
Sveučilište u Splitu,
Poljička cesta 35, 21000 Split


 
MORH
28. 11. 2023. u 08:53