Sveučilište u Zagrebu
Vojni studijski programi
Upiši se

Vojni studiji Vojno inženjerstvo (VI) i Vojno vođenje i upravljanje (VViU) su preddiplomski sveučilišni studiji, ciljano namijenjeni za obrazovanje budućih časnika Oružanih snaga RH (OSRH). Razvijeni su u suradnji OSRH i Sveučilišta u Zagrebu, a njihova je atraktivnost u tome što prvostupnike po završetku ovih studija čeka siguran posao u postrojbama OSRH, na mjestima prvih časničkih dužnosti.

I još jedan važan razlog za prijavu i uspješno studiranje: studenti-kadeti imaju podmirene cjelokupne troškove studiranja: smještaj, prehranu, literaturu, sportsku opremu, gradski prijevoz i još k tome mjesečnu stipendiju.


   

Ministarstvo obrane RH raspisalo je interni natječaj za upis pristupnika na sveučilišni diplomski studij Vojno inženjerstvo i Vojno vođenje i upravljanje. 

 

Pravo upisa u I. godinu diplomskog studija Vojno inženjerstvo i Vojno vođenje i upravljanje u akademskoj godini 2022./2023. imaju kandidati koji su:

  1. Završili sveučilišni preddiplomski studij Vojno inženjerstvo odnosno Vojno vođenje i upravljanje Sveučilišta u Zagrebu
  2. Imaju težinski prosjek ocjena na preddiplomskom studiju Vojno inženjerstvo odnosno Vojno vođenje i upravljanje od minimalno 3,00
  3. Ispunjavaju zdravstvene, psihičke, tjelesne i sigurnosne kriterije propisane Pravilnikom o utvrđivanju zdravstvenih, psihičkih, tjelesnih i sigurnosnih uvjeta za prijam u službu u Oružane snage Republike Hrvatske (“Narodne novine”, br. 13/14, 134/15 i 138/15).

Bodovna lista kandidata objavljena je na mrežnoj stranici vojnih studija (Javne informacije).

Prijave za upis zaprimaju se do 22. rujna 2022. (obrazac za prijavu učitan pod Javne informacije, a može se preuzeti i u Referadi). Prijava se može dostaviti elektroničkim putem ili donijeti osobno u Referadu na Hrvatskom vojnom učilištu. 

Upisi se održavaju 23. rujna 2022. na Hrvatskom vojnom učilištu. 

Detaljnije informacije o upisima objavit će se u zasebnoj obavijesti.

Jasna Hižar Škrlec
Objavljeno: 19. 9. 2022. u 14:35
Jasna Hižar Škrlec
Popis obavijesti
 
 
Kontakt

Sveučilište u Zagrebu
Vojni studiji

Trg Republike Hrvatske 14, 
HR-10000 Zagreb

Email: vojni@unizg.hr

 

Hrvatsko vojno učilište
"Dr. Franjo Tuđman"

Ilica 256b
10 000 Zagreb
Tel: 01/3786 666
Email: kadet@unizg.hr
http://www.morh.hr

HVU - Hrvatsko vojno učilište

 

 

Ostali vojni studiji:
Aeronautika - modul vojni pilot
Fakultet prometnih znanosti,
Borongajska cesta 83A, Zagreb

Vojno pomorstvo
Sveučilište u Splitu,
Poljička cesta 35, 21000 Split


 
MORH
28. 11. 2023. u 08:53