Sveučilište u Zagrebu
Vojni studijski programi
Upiši se

Vojni studiji Vojno inženjerstvo (VI) i Vojno vođenje i upravljanje (VViU) su preddiplomski sveučilišni studiji, ciljano namijenjeni za obrazovanje budućih časnika Oružanih snaga RH (OSRH). Razvijeni su u suradnji OSRH i Sveučilišta u Zagrebu, a njihova je atraktivnost u tome što prvostupnike po završetku ovih studija čeka siguran posao u postrojbama OSRH, na mjestima prvih časničkih dužnosti.

I još jedan važan razlog za prijavu i uspješno studiranje: studenti-kadeti imaju podmirene cjelokupne troškove studiranja: smještaj, prehranu, literaturu, sportsku opremu, gradski prijevoz i još k tome mjesečnu stipendiju.


   

 

Svi kandidati koji su na portalu postani-student odabrali vojne studije i prijavili se na natječaj MORH-a za prijem u kadetsku službu, bit će pozvani na selekcijski postupak koji se održava se u dvije faze.

Prva faza, koja uključuje provjeru tjelesne spremnosti, psihologijsko testiranje i opći zdravstveni pregled, provodit će se u Osijeku, Zagrebu i Splitu u vremenskom razdoblju od 22.5. do 29.5.2020.       

Samo kandidati koji zadovolje gore navedeni selekcijski postupak, bit će pozvani na 2. fazu selekcijskog postupka, tj. zdravstveni pregled koji će se u razdoblju od 26.6. do 10.7. 2020. održati u Splitu. Zdravstveni pregled po pojedinom kandidati trajat će najviše do dva dana. Tijekom tog razdoblja smještaj i prehrana za kandidate bit će osigurani u vojarni „Sveto Letica Barba“ u Splitu. Prijevoz kandidata na zdravstvene preglede u Split osigurat će Hrvatska vojska.

Djelatnici Središnjice za upravljanje osobljem obavještavat će kandidate o svim terminima, mjestu održavanja selekcije, rezultatima selekcijskog postupka i drugim važnim informacijama elektroničkom poštom, a po potrebi i telefonskim putem.

Sve važne informacije bit će objavljene i na mrežnim stranicama MORH-a (www.morh.hr) i vojnih studija (unizg.hr, unist.hr).

Sve informacije mogu se dobiti i na sljedećim brojevima 01/3784-812, 3784-814 (Središnjica za upravljanje osobljem) i 01/3786 666 (Referada HVU „Dr. Franjo Tuđman“) i na: jasna.hizar@morh.hr

Napominjemo da se postupak selekcije kandidata za vojne studije provodi u skladu s trenutačnim epidemiološkim preporukama i odlukama Nacionalnog stožera civilne zaštite RH i da je on podložan promjenama. Stoga je važno da kandidati redovito provjeravaju svoju poštu i navedene mrežne stranice.

Jasna Hižar Škrlec
Objavljeno: 13. 5. 2020. u 12:23
Jasna Hižar Škrlec
Popis obavijesti
 
 
Kontakt

Sveučilište u Zagrebu
Vojni studiji

Trg Republike Hrvatske 14, 
HR-10000 Zagreb

Email: vojni@unizg.hr

 

Hrvatsko vojno učilište
"Dr. Franjo Tuđman"

Ilica 256b
10 000 Zagreb
Tel: 01/3786 666
Email: info.hvu@morh.hr
http://www.morh.hr

HVU - Hrvatsko vojno učilište

 

 

Ostali vojni studiji:
Aeronautika - modul vojni pilot
Fakultet prometnih znanosti,
Borongajska cesta 83A, Zagreb

Vojno pomorstvo
Sveučilište u Splitu,
Poljička cesta 35, 21000 Split


 
MORH