Sveučilište u Zagrebu
Vojni studijski programi
Upiši se

Vojni studiji Vojno inženjerstvo (VI) i Vojno vođenje i upravljanje (VViU) su preddiplomski sveučilišni studiji, ciljano namijenjeni za obrazovanje budućih časnika Oružanih snaga RH (OSRH). Razvijeni su u suradnji OSRH i Sveučilišta u Zagrebu, a njihova je atraktivnost u tome što prvostupnike po završetku ovih studija čeka siguran posao u postrojbama OSRH, na mjestima prvih časničkih dužnosti.

I još jedan važan razlog za prijavu i uspješno studiranje: studenti-kadeti imaju podmirene cjelokupne troškove studiranja: smještaj, prehranu, literaturu, sportsku opremu, gradski prijevoz i još k tome mjesečnu stipendiju.


   

Obavještavaju se pristupnici - strani državljani, koji prvu godinu preddiplomskih studijskih programa VI i VVU upisuju na temelju bilateralnog sporazuma između Ministarstva obrane Republike Hrvatske i njihovih matičnih ministarstava, da će se upisi održavati 29. i 30. kolovoza 2019. 

Za upise je potrebna sljedeća dokumentacija:

  • rodni list* (neovjerena preslika uz obvezu davanja originala na uvid)
  • preslika važeće putovnice ili preslika važeće osobne iskaznice ili potvrdu o državljanstvu (neovjerena preslika uz obvezu davanja originala na uvid) –državljani zemalja članica Europske unije i državljani zemalja koje nisu članice Europske unije;
  • rješenje o osobnom identifikacijskom broju (OIB) - pristupnici koji nisu državljani RH; izdaje Porezna uprava;
  • potvrdu o prebivalištu ili presliku važeće osobne iskaznice 
  • jedna fotografija formata 4 x 6 cm – svi pristupnici;
  • pristupnici koji su srednjoškolsko obrazovanje završili izvan Republike Hrvatske trebaju priložiti rješenje Agencije za odgoj i obrazovanje (https://www.azvo.hr/hr/medunarodne-aktivnosti/ured-enic-naric/priznavanje-kvalifikacija). Ako u trenutku upisa neće imati rješenje nego samo potvrdu Agencije o pokrenutom postupku priznavanja inozemne školske kvalifikacije moći će se upisati, ali će njihov upis biti uvjetan na rok izdavanja rješenja do kada u Referadu HVU-a trebaju predati dobiveno rješenje o priznavanju inozemne školske kvalifikacije. Uz potvrdu o pokrenutom postupku priznavanja inozemne školske kvalifikacije, kandidat treba priložiti i izjavu ovjerenu kod javnog bilježnika da se radi o uvjetnom upisu, sve dok redovni postupak priznavanja ne bude završen te da će u slučaju negativnog rješenja upis biti poništen. Tekst izjave za ovjeru kod javnog bilježnika kandidati mogu zatražiti u Referadi

Mole se svi pristupnici - strani državljani da prate objave na mrežnim stranicama vojnih studija i da kontaktiraju s nadležnim osobama u svojim matičnim ministarstvima. 

 

 

 

Jasna Hižar Škrlec
Objavljeno: 16. 7. 2019. u 11:42
Jasna Hižar Škrlec
Popis obavijesti
 
 
Kontakt

Sveučilište u Zagrebu
Vojni studiji

Trg Republike Hrvatske 14, 
HR-10000 Zagreb

Email: vojni@unizg.hr

 

Hrvatsko vojno učilište
"Dr. Franjo Tuđman"

Ilica 256b
10 000 Zagreb
Tel: 01/3786 666
Email: info.hvu@morh.hr
http://www.morh.hr

HVU - Hrvatsko vojno učilište

 

 

Ostali vojni studiji:
Aeronautika - modul vojni pilot
Fakultet prometnih znanosti,
Borongajska cesta 83A, Zagreb

Vojno pomorstvo
Sveučilište u Splitu,
Poljička cesta 35, 21000 Split


 
MORH