Sveučilište u Zagrebu
Vojni studijski programi
Upiši se

Vojni studiji Vojno inženjerstvo (VI) i Vojno vođenje i upravljanje (VViU) su preddiplomski sveučilišni studiji, ciljano namijenjeni za obrazovanje budućih časnika Oružanih snaga RH (OSRH). Razvijeni su u suradnji OSRH i Sveučilišta u Zagrebu, a njihova je atraktivnost u tome što prvostupnike po završetku ovih studija čeka siguran posao u postrojbama OSRH, na mjestima prvih časničkih dužnosti.

I još jedan važan razlog za prijavu i uspješno studiranje: studenti-kadeti imaju podmirene cjelokupne troškove studiranja: smještaj, prehranu, literaturu, sportsku opremu, gradski prijevoz i još k tome mjesečnu stipendiju.


   

 

Prijave studijskih programa za upis u ak.god. 2018./2019., kao i prijave ispita Državne mature u okviru jesenskog upisnog roka započele su 24. srpnja 2018. na mrežnoj stranici Središnjeg prijavnog ureda www.postani-student.hr . Kandidati zainteresirani za upis studija Vojno inženjerstvo i Vojno vođenje i upravljanje mogu prijaviti ovaj studij na službenoj stranici SPU. Rok za prijavu je 11. kolovoza 2018. Popunjavat će se broj slobodnih mjesta do kvote od 70 kandidata za Vojno inženjerstvo i 40 kandidata za Vojno vođenje i upravljanje. 

Naglašavamo da su kandidati dužni prijaviti se i na natječaj za prijem u kadetsku službu Ministarstva obrane koji je dostupan na mrežnim stranicama Ministarstva obrane ili preko sljedeće poveznice:

https://www.morh.hr/hr/karijera-u-morh-u/natjecaji-i-oglasi

 

 

Jasna Hižar Škrlec
Objavljeno: 26. 7. 2018. u 10:22
Jasna Hižar Škrlec
Popis obavijesti
 
 
Kontakt

Sveučilište u Zagrebu
Vojni studiji

Trg Republike Hrvatske 14, 
HR-10000 Zagreb

Email: vojni@unizg.hr

 

Hrvatsko vojno učilište
"Dr. Franjo Tuđman"

Ilica 256b
10 000 Zagreb
Tel: 01/3786 666
Email: info.hvu@morh.hr
http://www.morh.hr
http://hvu.morh.hr

 

Ostali vojni studiji:
Aeronautika - modul vojni pilot
Fakultet prometnih znanosti,
Borongajska cesta 83A, Zagreb