Sveučilište u Zagrebu
Vojni studijski programi
Upiši se

Vojni studiji Vojno inženjerstvo (VI) i Vojno vođenje i upravljanje (VViU) su preddiplomski sveučilišni studiji, ciljano namijenjeni za obrazovanje budućih časnika Oružanih snaga RH (OSRH). Razvijeni su u suradnji OSRH i Sveučilišta u Zagrebu, a njihova je atraktivnost u tome što prvostupnike po završetku ovih studija čeka siguran posao u postrojbama OSRH, na mjestima prvih časničkih dužnosti.

I još jedan važan razlog za prijavu i uspješno studiranje: studenti-kadeti imaju podmirene cjelokupne troškove studiranja: smještaj, prehranu, literaturu, sportsku opremu, gradski prijevoz i još k tome mjesečnu stipendiju.


   

Ministarstvo obrane RH i ove će godine predstaviti svoje programe na 13. sajmu stipendija i visokog obrazovanja, koji se održava u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu danas, 17. listopada 2017. godine, te na Sveučilištu u Rijeci u četvrtak, 19. listopada 2017. godine.

Na izložbenom štandu MORH-a djelatnici Središnjice za upravljanje osobljem, Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane te Hrvatskog vojnoj učilišta "Dr. Franjo Tuđman" predstavit će sveučilišne studijske programe Hrvatskog vojnog učilišta "Dr. Franjo Tuđman" - Vojno vođenje i upravljanje, Vojno inženjerstvo te Vojno pomorstvo, zanimanje vojni pilot i program dragovoljnog vojnog osposobljavanja. 

Uz informiranje o mogućnostima ostvarivanja karijere u Oružanim snagama RH, na MORH-ovom štandu zainteresirani posjetitelji i ove godine imaju priliku isprobati izložen kompjuterski simulator letenja borbenog aviona.

Sajam stipendija i visokog obrazovanja organizira Institut za razvoj obrazovanja, a riječ je o događaju neprofitnog karaktera na kojemu se predstavljaju stipendije, studijski programi i šira obrazovna ponuda dostupna hrvatskim građanima za visoko obrazovanje u Hrvatskoj i inozemstvu.

Izvor: MORH

Jasna Hižar Škrlec
Objavljeno: 17. 10. 2017. u 16:49
Jasna Hižar Škrlec
Popis obavijesti
 
 
Kontakt

Sveučilište u Zagrebu
Vojni studiji

Trg Republike Hrvatske 14, 
HR-10000 Zagreb

Email: vojni@unizg.hr

 

Hrvatsko vojno učilište
"Dr. Franjo Tuđman"

Ilica 256b
10 000 Zagreb
Tel: 01/3786 666
Email: info.hvu@morh.hr
http://www.morh.hr
http://hvu.morh.hr

 

Ostali vojni studiji:
Aeronautika - modul vojni pilot
Fakultet prometnih znanosti,
Borongajska cesta 83A, Zagreb