Sveučilište u Zagrebu
Vojni studijski programi
Upiši se

Vojni studiji Vojno inženjerstvo (VI) i Vojno vođenje i upravljanje (VViU) su preddiplomski sveučilišni studiji, ciljano namijenjeni za obrazovanje budućih časnika Oružanih snaga RH (OSRH). Razvijeni su u suradnji OSRH i Sveučilišta u Zagrebu, a njihova je atraktivnost u tome što prvostupnike po završetku ovih studija čeka siguran posao u postrojbama OSRH, na mjestima prvih časničkih dužnosti.

I još jedan važan razlog za prijavu i uspješno studiranje: studenti-kadeti imaju podmirene cjelokupne troškove studiranja: smještaj, prehranu, literaturu, sportsku opremu, gradski prijevoz i još k tome mjesečnu stipendiju.


   

Povodom početka nove akademske godine na Hrvatskom vojnom učilištu "Dr. Franjo Tuđman" u četvrtak, 14. rujna 2017. godine održan je uvodni sat za nastavnike na vojnim studijskim programima "Vojno inženjerstvo" i "Vojno vođenje i upravljanje".

Voditelj studijskog programa "Vojno inženjerstvo", Davor Petrinović, upoznao je nastavnike Sveučilišta u Zagrebu i djelatnike Oružanih snaga RH i HVU-a koji su uključeni u provedbu studijskih programa s načinom organizacije studija i nastave, službenom internetskom stranicom vojnih studija i njihovim predstojećim obvezama na studiju.

Novi Pravilnik o studiranju na sveučilišnim studijskim programima za potrebe Oružanih snaga Republike Hrvatske koji stupa na snagu 1. listopada 2017. godine nastavnicima je predstavio prodekan za znanost i razvoj HVU-a brigadir Mirko Jakopčić, zamjenik voditelja studija "Vojno inženjerstvo".
Prodekanica za studijske programe HVU-a brigadirka Vesna Trut, upoznala je nazočne s iskustvima iz prakse. Nakon uvodnog sata nastavnici su razgledali učionice i amfiteatre u kojima će se održavati nastava.

Izvor: MORH

Jasna Hižar Škrlec
Objavljeno: 15. 9. 2017. u 17:23
Jasna Hižar Škrlec
Popis obavijesti
 
 
Kontakt

Sveučilište u Zagrebu
Vojni studiji

Trg Republike Hrvatske 14, 
HR-10000 Zagreb

Email: vojni@unizg.hr

 

Hrvatsko vojno učilište
"Dr. Franjo Tuđman"

Ilica 256b
10 000 Zagreb
Tel: 01/3786 666
Email: info.hvu@morh.hr
http://www.morh.hr
http://hvu.morh.hr

 

Ostali vojni studiji:
Aeronautika - modul vojni pilot
Fakultet prometnih znanosti,
Borongajska cesta 83A, Zagreb

 


 
Novosti - Ministarstvo obrane RH