Sveučilište u Zagrebu
Vojni studijski programi
Upiši se

Vojni studiji Vojno inženjerstvo (VI) i Vojno vođenje i upravljanje (VViU) su preddiplomski sveučilišni studiji, ciljano namijenjeni za obrazovanje budućih časnika Oružanih snaga RH (OSRH). Razvijeni su u suradnji OSRH i Sveučilišta u Zagrebu, a njihova je atraktivnost u tome što prvostupnike po završetku ovih studija čeka siguran posao u postrojbama OSRH, na mjestima prvih časničkih dužnosti.

I još jedan važan razlog za prijavu i uspješno studiranje: studenti-kadeti imaju podmirene cjelokupne troškove studiranja: smještaj, prehranu, literaturu, sportsku opremu, gradski prijevoz i još k tome mjesečnu stipendiju.


   

U organizaciji Hrvatskog vojnog učilišta "Dr. Franjo Tuđman" u vojarni "Kovčanje" na Malom Lošinju od 12. do 15. srpnja 2017. održano je stručno usavršavanje nositelja predmeta, nastavnika i suradnika na preddiplomskim sveučilišnim studijima Vojno inženjerstvo i Vojno vođenje i upravljanje.

Na stručnom usavršavanju osim organizatora skupa zapovjednika HVU-a general-pukovnika Slavka Barića sudjelovali su rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras, prorektorica za studente, studije i upravljanje kvalitetom Sveučilišta u Zagrebu Ivana Čuković-Bagić, dekan HVU-a brigadir Slobodan Čurčija, prodekanica za studijske programe HVU-a brigadirka Vesna Trut, prodekan za znanost i razvoj HVU-a brigadir Mirko Jakopčić, voditelji studijskih programa Vojno inženjerstvo i Vojno vođenje i upravljanje, Davor Petrinović i Robert Mikac, te predstavnici fakulteta koji sudjeluju u provedbi studijskih programa i predstavnici HVU-a.

Stručno usavršavanje održano je kroz predavanja i panel diskusije. Provedena je raščlamba realizacije nastave, prolaznosti i uspješnosti kadeta kao i pregled i realizacija vojno obučnih aktivnosti. Razgovaralo se o razvoju nastavnog osoblja i primjeni didaktičko-metodičkih pristupa i raspravljalo o elaboratu studijskog programa Vojno pomorstvo.

Također, predstavljena je četvrta godina studijskih programa Vojno inženjerstvo i Vojno vođenje i upravljanje, završni radovi kadeta, a povjerenstvo o upravljanju kvalitetom podnijelo je izvješće o radu.

 

Izvor: MORH

Jasna Hižar Škrlec
Objavljeno: 17. 7. 2017. u 14:22
Jasna Hižar Škrlec
Popis obavijesti
 
 
Kontakt

Sveučilište u Zagrebu
Vojni studiji

Trg Republike Hrvatske 14, 
HR-10000 Zagreb

Email: vojni@unizg.hr

 

Hrvatsko vojno učilište
"Dr. Franjo Tuđman"

Ilica 256b
10 000 Zagreb
Tel: 01/3786 666
Email: info.hvu@morh.hr
http://www.morh.hr
http://hvu.morh.hr

 

Ostali vojni studiji:
Aeronautika - modul vojni pilot
Fakultet prometnih znanosti,
Borongajska cesta 83A, Zagreb