Sveučilište u Zagrebu
Vojni studijski programi
Upiši se

Vojni studiji Vojno inženjerstvo (VI) i Vojno vođenje i upravljanje (VViU) su preddiplomski sveučilišni studiji, ciljano namijenjeni za obrazovanje budućih časnika Oružanih snaga RH (OSRH). Razvijeni su u suradnji OSRH i Sveučilišta u Zagrebu, a njihova je atraktivnost u tome što prvostupnike po završetku ovih studija čeka siguran posao u postrojbama OSRH, na mjestima prvih časničkih dužnosti.

I još jedan važan razlog za prijavu i uspješno studiranje: studenti-kadeti imaju podmirene cjelokupne troškove studiranja: smještaj, prehranu, literaturu, sportsku opremu, gradski prijevoz i još k tome mjesečnu stipendiju.


   
Započeo selekcijski postupak MORH-a...

Započeo je selekcijski postupak MORH-a za sve kandidate za studij Vojnog inženjerstva i Vojnog vođenja i upravljanja. Selekcijski se postupak sastoji od provjere tjelesnih sposobnosti, psihologijskih testiranja, liječničkog pregleda i sigurnosne provjere.

Kako bi se kandidati mogli što kvalitetnije pripremiti za provjeru tjelesnih sposobnosti, na poveznici:

https://vojni.unizg.hr/provjera_tjelesnih_sposobnosti mogu pogledati video zapis o provjeri tjelesnih sposobnosti te pročitati objašnjenja o pravilnoj izvedbi koja su preuzeta iz Upute za provjeru tjelesne spremnosti vojnih osoba.

Podsjećamo sve kandidate koji su se preko portala postani-student prijavili za vojne studijske programe da su dužni prijaviti se i na natječaj MORH-a za prijem u kadetsku službu. Rok za prijavu na natječaj MORH-a ističe 12. svibnja 2017.

Jasna Hižar Škrlec
Objavljeno: 20. 4. 2017. u 11:48
Jasna Hižar Škrlec
Popis obavijesti
 
 
Kontakt

Sveučilište u Zagrebu
Vojni studiji

Trg Republike Hrvatske 14, 
HR-10000 Zagreb

Email: vojni@unizg.hr

 

Hrvatsko vojno učilište
"Dr. Franjo Tuđman"

Ilica 256b
10 000 Zagreb
Tel: 01/3786 666
Email: info.hvu@morh.hr
http://www.morh.hr
http://hvu.morh.hr

 

Ostali vojni studiji:
Aeronautika - modul vojni pilot
Fakultet prometnih znanosti,
Borongajska cesta 83A, Zagreb