Sveučilište u Zagrebu
Vojni studijski programi
Upiši se

Vojni studiji Vojno inženjerstvo (VI) i Vojno vođenje i upravljanje (VViU) su preddiplomski sveučilišni studiji, ciljano namijenjeni za obrazovanje budućih časnika Oružanih snaga RH (OSRH). Razvijeni su u suradnji OSRH i Sveučilišta u Zagrebu, a njihova je atraktivnost u tome što prvostupnike po završetku ovih studija čeka siguran posao u postrojbama OSRH, na mjestima prvih časničkih dužnosti.

I još jedan važan razlog za prijavu i uspješno studiranje: studenti-kadeti imaju podmirene cjelokupne troškove studiranja: smještaj, prehranu, literaturu, sportsku opremu, gradski prijevoz i još k tome mjesečnu stipendiju.


   

Na Hrvatskom vojnom učilištu "Dr. Franjo Tuđman" u subotu, 11. veljače 2017. održan je Dan otvorenih vrata, kojem je nazočio načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga general zbora Mirko Šundov.

Tom prilikom HVU je posjetilo dvjestotinjak zainteresiranih građana, najviše srednjoškolaca kojima se na početku obratio general Šundov. Načelnik Glavnog stožera zaželio je dobrodošlicu i pozvao srednjoškolce da se kroz program Kadet pridruže hrvatskoj vojsci i postanu časnici Oružanih snaga Republike Hrvatske.   

Prezentaciju o životu i radu kadeta održao je zapovjednik Kadetske bojne pukovnik Tomislav Kasumović. Posjetiteljima su predstavljeni preddiplomski sveučilišni studijski  programi Vojno inženjerstvo i Vojno vođenje i upravljanje, te program školovanja za vojnog pilota,  kao i uvjeti i način upisa, prava i obveze kadeta, vojna obuka, te mogućnost ostvarivanja karijere u Oružanim snagama RH. Prikazan je i film o životu kadeta Hrvatskog vojnog učilišta te dva filma o zimskim i ljetnim kampovima.

Također, posjetitelji su imali priliku razgledati kampus Učilišta, knjižnicu,  vojnu kapelicu, prostorije u kojima borave kadeti, manjež i sportsku dvoranu. Razgledali su i taktičko-tehnički zbor naoružanja i vojne opreme koje kadeti koriste u obuci kao i kabinet oklopništva, a pripadnici Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane prezentirali su simulator letenja i kabinu borbenog zrakoplova MiG-21.

Više slika s ovog događaja možete pronaći na web stranici MORH-a

Izvor: MORH

Jasna Hižar Škrlec
Objavljeno: 14. 2. 2017. u 12:46
Jasna Hižar Škrlec
Popis obavijesti
 
 
Kontakt

Sveučilište u Zagrebu
Vojni studiji

Trg Republike Hrvatske 14, 
HR-10000 Zagreb

Email: vojni@unizg.hr

 

Hrvatsko vojno učilište
"Dr. Franjo Tuđman"

Ilica 256b
10 000 Zagreb
Tel: 01/3786 666
Email: info.hvu@morh.hr
http://www.morh.hr
http://hvu.morh.hr

 

Ostali vojni studiji:
Aeronautika - modul vojni pilot
Fakultet prometnih znanosti,
Borongajska cesta 83A, Zagreb