Sveučilište u Zagrebu
Vojni studijski programi
Upiši se

Vojni studiji Vojno inženjerstvo (VI) i Vojno vođenje i upravljanje (VViU) su preddiplomski sveučilišni studiji, ciljano namijenjeni za obrazovanje budućih časnika Oružanih snaga RH (OSRH). Razvijeni su u suradnji OSRH i Sveučilišta u Zagrebu, a njihova je atraktivnost u tome što prvostupnike po završetku ovih studija čeka siguran posao u postrojbama OSRH, na mjestima prvih časničkih dužnosti.

I još jedan važan razlog za prijavu i uspješno studiranje: studenti-kadeti imaju podmirene cjelokupne troškove studiranja: smještaj, prehranu, literaturu, sportsku opremu, gradski prijevoz i još k tome mjesečnu stipendiju.


   
Sjednica Vijeća studija...

Na Hrvatskom vojnom učilištu „Dr. Franjo Tuđman“ (HVU), 15. rujna 2016. održana je sjednica Vijeća studija sveučilišnih preddiplomskih studija Vojno inženjerstvo i  Vojno vođenje i upravljanje.

Sjednici su nazočili zapovjednik Hrvatskog vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman“ general-pukovnik Slavko Barić, rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras, prorektorica za studente, studije i upravljanje kvalitetom prof. dr. sc. Ivana Čuković-Bagić, voditelj studija Vojno inženjerstvo prof. dr. sc. Davor Petrinović, voditelj studija Vojno vođenje i upravljanje doc. dr. sc. Robert Mikac te članovi vijeća studijskih programa.

Na sjednici su usvojeni zapisnici sjednica Vijeća studija sveučilišnih preddiplomskih studija te je podneseno izvješće o provedbi jesenskog ispitnog roka za 2015./2016. kao i izvještaj o upisu 14. naraštaja kadeta u prvu godinu studija 2016./2017.

Jedna od točki sjednice odnosila se na program Erasmus+ najvećem programu Europske unije na području obrazovanja.  Zbog posebnosti ovog programa koji pored akademske komponente sadrži i vojno stručnu komponentu, general Barić i rektor Boras održali su sastanak na kojem su utvrđene sve nužne formalno pravne pretpostavke za uključenje u program Erasmus+ kao i potrebni angažmani svih drugih dionika  u ovom procesu. Uključenje vojnih studijskih programa u program studentske studijske razmjene očekuje se od akademske godine 2017./2018.

Nakon sjednice Vijeća održan je Uvodni sat za nastavnike i suradnike studijskih programa koji će izvoditi nastavu u zimskom semestru akademske godine 2016./2017. kako bi se upoznali sa svim elementima nastavnog procesa.

Izvor: MORH

Tamara Gobo
Objavljeno: 21. 9. 2016. u 13:22
Tamara Gobo
Popis obavijesti
 
 
Kontakt

Sveučilište u Zagrebu
Vojni studiji

Trg Maršala Tita 14, 
HR-10000 Zagreb

Email: vojni@unizg.hr

 

Hrvatsko vojno učilište
"Dr. Franjo Tuđman"

Ilica 256b
10 000 Zagreb
Tel: 01/3786 666
Email: info.hvu@morh.hr
http://www.morh.hr
http://hvu.morh.hr

 

Vojno inženjerstvo
Fakultet elektrotehnike i računarstva, Unska 3, Zagreb

Vojno vođenje i upravljanje
Fakultet političkih znanosti, 
Lepušićeva 6, Zagreb

Ostali vojni studiji:
Aeronautika - modul vojni pilot
Fakultet prometnih znanosti,
Borongajska cesta 83A, Zagreb